Αρχική | Προηγ. Τεύχη | 2021 - No 224 έως 235 | Χ&Α - 233 | ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μεγέθυνση και ανάπτυξη, παρά τα εμπόδια της πανδημίας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μεγέθυνση και ανάπτυξη, παρά τα εμπόδια της πανδημίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μεγέθυνση και ανάπτυξη, παρά τα εμπόδια της πανδημίας


ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

 

Μεγέθυνση και ανάπτυξη, παρά τα εμπόδια της πανδημίας

 

 

Μετατίθεται για το 2022 η έναρξη της λειτουργίας του νέου εργοστασίου του Ομίλου Πλαστικά Κρήτης στην Κίνα, λόγω περιορισμών και καθυστερήσεων που υπάρχουν στην χώρα εξαιτίας της πανδημίας. Επιπρόσθετα τα υπέρμετρα αυξημένα κόστη μεταφοράς των προϊόντων του Ομίλου, συγκεκριμένα από την Κίνα προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά, που αποτελούν τις πιο σημαντικές εξαγωγικές αγοράς του εργοστασίου της Σαγκάης, δημιουργούν μεγάλη πίεση στα περιθώριο κέρδους της θυγατρικής του Ομίλου στην Κίνα, Shanghai HiTeC Plastics (αποτελεί το 17,6% των συνολικών πωλήσεων).

 

Στα αρνητικά επίσης συγκαταλέγεται και οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες, που με την σειρά τους προκαλούν την αύξηση των τιμών τους. Παρόλα αυτά η διοίκηση ενημερώνει ότι έχει εξασφαλίσει επάρκεια αποθεμάτων και προσπαθεί να μετακυλίει το αυξημένο κόστος στις τιμές. Όσον αφορά την ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρίας παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Κατά το α΄εξάμηνο οι πωλήσεις του 2021 αυξήθηκαν κατά 15,8% και το μικτό περιθώριο κέρδους υποχώρησε στο 26,9% από 28,7% το α΄εξάμηνο του 2020. Στην τελευταία εξαετία οι πωλήσεις είναι σταθερά ανοδικές με μικρές διακυμάνσεις (πέραν του 6/2018). Οι δαπάνες λειτουργίας ως ποσοστό των πωλήσεων υποχώρησαν ελαφρώς στα τελευταία δύο εξάμηνα περίπου στο 8,8% από 9,5% κατά μέσο όρο στα προηγούμενα εξάμηνα και το καθαρό χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα από το 2018 και ύστερα είναι θετικό. Σε επίπεδο κερδοφορίας η εικόνα είναι ξεκάθαρα ανοδική από το εξάμηνο του 2018 και έπειτα.

 

Στα άμεσα σχέδια του Ομίλου, για την μητρική είναι η επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας ανακύκλωσης εντός του 2022, στην θυγατρική στην Κίνα από τις αρχές του 2022 θα ξεκινήσουν οι εγκαταστάσεις του παραγωγικού εξοπλισμού με στόχο εντός του 2022 να ξεκινήσει η παραγωγή masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών) και ειδικών φύλλων θερμοκηπίων. Στην Ρουμανία, βρίσκεται σε στάδιο μελέτης και αδειοδότησης η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού 3 MW. Στην Ρωσία, βρίσκεται σε στάδιο μελέτης η παραγγελία νέας μεγάλης γραμμής παραγωγής mb και η κατασκευή νέου σύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξη και στην Γαλλία, βρίσκεται σε φάση μελέτης νέα μεγάλη γραμμή παραγωγής mb και η κατασκευή νέου σύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης.

 

Δείτε πίνακα με τα οικονομικά μεγέθη εδώ.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text