Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 233 | Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” - 2η τροποποίηση

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” - 2η τροποποίηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” - 2η τροποποίηση

Το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” είναι ένα νέο σύστημα. Παρά το ότι, ο Γιάννης Σιάτρας (που το επινόησε) το λειτουργούσε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το σύστημα “οριοθετήθηκε” με κανόνες και κυκλοφόρησε δημόσια (με το βιβλίο “Το Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών” (εδώ), μόλις το 2016 (διαβάστε, δωρεάν, την εισαγωγή και τμήμα του βιβλίου, εδώ). Τέθηκε δε, σε δημόσια παρακολούθηση, το 2019, μέσα από τις συνδρομητικές σελίδες του eurocapital.gr (εδώ) και η επιτυχία του αποδείχτηκε στην πράξη.

 

Όμως, όταν κάποιος σχεδιάζει ένα σύστημα, συνήθως βασίζεται στο παρελθόν, απ’ όπου και αντλεί τα στοιχεία του, σχηματίζει τις υποθέσεις του και καταγράφει τους κανόνες.

Είναι εύκολο να σχεδιάζεις με βάση το παρελθόν. Έχει ένα πλεονέκτημα. Δεν έχεις αγωνία, επειδή γνωρίζεις τη συνέχεια. Είναι λίγο έως πολύ, μία θεωρητική κατάσταση, που έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί επαρκώς, όμως είναι θεωρητική.

Είναι πολύ πιο δύσκολο όταν λειτουργείς το σύστημα στην πράξη, μπροστά στο άγνωστο “αύριο”. Ακόμη πιο δύσκολο είναι όταν, λειτουργείς το σύστημα δημόσια, γνωρίζοντας πως το ακολουθούν πλέον πάρα πολύ άνθρωποι. Είναι και δύσκολο, αλλά και σε γεμίζει ευθύνη.

 

Ένα “σύστημα συναλλαγών”, πρέπει να δοκιμάζεται διαρκώς. Αυτό επειδή, κάθε τόσο, παρουσιάζονται στην αγορά καινούργιες καταστάσεις και καινούργιες ακολουθίες εξέλιξης των τιμών των χρηματιστηριακών δεικτών και των μετοχών. Και όταν επισημαίνεται κάποιο σημείο βελτίωσης, θα πρέπει να ερευνάται, να δοκιμάζεται και -εφ’ όσον αποδεικνύεται ως πετυχημένο- να παρουσιάζεται στο κοινό που το παρακολουθεί.

 

Αυτό κάναμε, ομολογουμένως με επιτυχία, πέρυσι τον Μάιο, μετά την ξαφνική υποχώρηση της χρηματιστηριακής αγοράς, στο ξέσπασμα της πανδημίας. Τότε, μας είχε απασχολήσει το θέμα της εξεύρεσης ενός πιο “αποτελεσματικού” τρόπου επανεισόδου στην αγορά, μετά από μία μεγάλη και ταχύτατη πτώση. Έτσι, παρουσιάσαμε την πρώτη σημαντική τροποποίηση (βελτίωση) του συστήματος: Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο “Απόλυτο Σύστημα Συναλλαγών - 1η τροποποίηση - Βελτίωση στον τρόπο “εισόδου” στην αγορά, μετά από ξαφνική και έντονη πτώση”. Μάλιστα, τους μήνες που ακολούθησαν, εφαρμόσαμε τις μετατροπές αυτές, με επιτυχία, βελτιώνοντας την απόδοση του δημόσιου “εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου” (εδώ).

 

Την 25η Σεπτεμβρίου 2021, παρουσιάσαμε μία νέα βελτίωση, στον τρόπο που σχηματίζονται τα “σήματα εξόδου”. Και το κάνουμε αυτό στην παραλλαγή “Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών - Υψηλό Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών”, την οποία χρησιμοποιούμε περισσότερο.

Όπως καταγράφεται από τις δοκιμές που έγιναν με στοιχεία και τιμές του παρελθόντος, οι βελτιώσεις που παρουσιάζουμε, λειτουργούν θετικά και βελτιώνουν σημαντικά τις αποδόσεις της παραλλαγής . Εκτιμούμε ότι, με την εφαρμογή του, απ’ εδώ και μπρος, τα συμπεράσματα στα οποία οδηγηθήκαμε με βάση τις τιμές του παρελθόντος, θα επιβεβαιωθούν από τις εξελίξεις του μέλλοντος.

 

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγή στη -σχετικά σύντομη- παρουσίασή μας (μελλοντικά θα γίνει μία πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, η οποία θα αποτελέσει συμπλήρωμα του βιβλίου “Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών”, θέλουμε να σημειώσουμε δύο σημαντικά στοιχεία:

 

Πρόκειται για τη 2η τροποποίηση του συστήματος, από την κυκλοφορία του βιβλίου “Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών”. Στο μέλλον, είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες. Καθώς το σύστημα δοκιμάζεται διαρκώς, σε δημόσια λειτουργία, αντιμετωπίζοντας διαρκώς νέες καταστάσεις, θα πρέπει να τροποποιείται, όταν χρειάζεται. Οι τροποποιήσεις δεν είναι και δε θα είναι συχνές και ο ρυθμός εμφάνισής τους, εκ των πραγμάτων θα είναι πτωτικός.

 

Κάθε τροποποίηση/βελτίωση του συστήματος, πρέπει να μπορεί να μετατραπεί σε έναν συγκεκριμένο κανόνα, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον από τον καθένα, ανεξάρτητα του εάν παρακολουθεί ή όχι, τις συνδρομητικές μας σελίδες. Και ο συγκεκριμένος κανόνας, θα πρέπει να είναι απλός, εύκολα κατανοητός και εφαρμόσιμος. Ο νέος κανόνας που παρουσιάζουμε σήμερα, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στο εξής, το εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο του “απόλυτου συστήματος”, το οποίο λειτουργεί δημόσια, θα πραγματοποιεί τις πράξεις πωλήσεων, με βάση τη 2η τροποποίηση του συστήματος.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη τροποποίηση και την τεκμηρίωσή της, εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text