Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η επιστολή του Director της Greenhill με τίτλο "Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία και η νέα αντιπαράθεση με τους εφοπλιστές".

Η επιστολή του Director της Greenhill με τίτλο "Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία και η νέα αντιπαράθεση με τους εφοπλιστές".

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η επιστολή του Director της Greenhill με τίτλο "Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία και η νέα αντιπαράθεση με τους εφοπλιστές".

ην αντίδραση του Αλέξανδρου Εξάρχου, Director Greenhill και Kiloman, προκάλεσε δημοσίευμα του Business Daily με τίτλο: «Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία και η νέα αντιπαράθεση με τους εφοπλιστές» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Παραθέτουμε την επιστολή του κ. Εξάρχου:

«Κύριοι,

Με έκπληξη διάβασα δημοσίευμά σας με τίτλο "Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη  Ρουμανία και η νέα αντιπαράθεση με τους εφοπλιστές". Προφανώς ο συντάκτης σας παρασύρθηκε από αναξιόπιστες πηγές  και αναφέρεται σε δημοσίευμα ρουμανικών media χωρίς όμως να αναφέρει το περιεχόμενό του και πιθανότατα το αγνοεί.

Μάλιστα κάνει την αυθαίρετη εκτίμηση ότι αναφέρεται στα «έργα και τις ημέρες της ΑΚΤΩΡ επί διοίκησης Αλ. Εξάρχου»  και αναγορεύει περιέργως το δημοσίευμα σε "όπλα (προφανώς των Ολλανδών) στη μάχη κατά των εφοπλιστών Δημ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη που συνεργάζονται με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ Αλ. Εξάρχου".

Η αλήθεια είναι ότι το δημοσίευμα αυτό αναφέρεται σε υπόθεση και συμμετοχή σε διαγωνισμό πολύ πριν από την ανάληψη της διοίκησης της ΑΚΤΩΡ από εμένα το 2018 και αναγράφονται ονομαστικά δύο στελέχη της εποχής εκείνης, οι κ.κ. Σ. Καλοδίκης και Π. Κάτσιας, οι οποίοι μάλιστα είχαν απομακρυνθεί από τη δική μου διοίκηση.

Επίσης είναι εντελώς άστοχη η αναφορά ως "κερασάκι στην τούρτα" στην υπόθεση του έργου "βιολογικού καθαρισμού στην Μπογκοτά της Κολομβίας για το οποίο η εταιρεία αποκλείστηκε από έργα που χρηματοδοτεί ο διεθνής οργανισμός". Πράγματι η Παγκόσμια Τράπεζα είχε επιβάλλει την ποινή αποκλεισμού από κάθε έργο που χρηματοδοτεί στην ΑΚΤΩΡ αλλά και η υπόθεση αυτή αφορά ενέργειες της περιόδου προ του 2018 και συγκεκριμένα την περίοδο 2013-2016, για τις οποίες η διοίκηση η Μπόμπολα - Κούτρα είχε αποδεχθεί ουσιαστικά την ευθύνη έναντι της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το αντίθετο μάλιστα, κατά την περίοδο που είχα την ευθύνη της διοίκησης της ΑΚΤΩΡ, χάρη στις προσπάθειες που κάναμε προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο και εταιρικής διακυβέρνησης και κανονιστικής συμμόρφωσης, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από την Παγκόσμια Tράπεζα, πετύχαμε να επιβληθεί μικρότερη από την αρχικώς ενδεχόμενη ποινή στην ΑΚΤΩΡ.  Όλα δε αυτά, θα μπορούσε ο συντάκτης σας να τα διαπιστώσει αν απλώς ανέτρεχε στα δημοσιοποιημένα και αναρτημένα στο site της παγκόσμιας Τράπεζας στοιχεία της υπόθεσης.

Κατά την περίοδο που είχα την  ευθύνη διοίκησης της εταιρείας δεν πραγματοποιήθηκε καμία έρευνα για υπόθεση διαφθοράς ή αδιαφανούς διακυβέρνησης. Αντίθετα, την προηγούμενη περίοδο της διοίκησης Μπόμπολα, έγινε σειρά ερευνών στην Ελλάδα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με επιβολή σε εταιρεία του Ομίλου του βαρύτερου προστίμου που έχει επιβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και έρευνες στα Σκόπια, στην Μπογκοτά, στην Κύπρο για υποθέσεις διαφθοράς και κανονιστικές παραβάσεις. Σε ορισμένες από τις χώρες αυτές οι έρευνες έγιναν από διεθνείς υπηρεσίες όπως η OLAF και σε άλλες όπως στην Κύπρο υπήρξαν τελεσίδικες δικαστικές καταδίκες.

Είναι παράδοξο και συνιστά δυσάρεστη εξέλιξη ότι η σημερινή διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ υιοθέτησε όλα τα βαρίδια του παρελθόντος γεγονός που προκαλεί νέους κινδύνους για τις δραστηριότητές της.

Θα παρακαλέσω στο εξής να εμπιστεύεστε μόνον αξιόπιστες πηγές ώστε να προσφέρετε έγκυρες πληροφορίες στο αναγνωστικό κοινό».

 

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text