Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ιntracom: Κόκκινα δάνεια, ναυτιλία, πώληση assets και εξαγορές η νέα στρατηγική

Ιntracom: Κόκκινα δάνεια, ναυτιλία, πώληση assets και εξαγορές η νέα στρατηγική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιntracom: Κόκκινα δάνεια, ναυτιλία, πώληση assets και εξαγορές η νέα στρατηγική

Είσοδος στη διαχείριση επιλεγμένων NPL’S, εξαγορές με πλειοψηφική συμμετοχή, περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας μέσω πώλησης επιπλέον assets, ναυτιλία και καινοτομία είναι η «συνταγή της επιτυχίας» που θα ακολουθήσει άμεσα η Intracom, η οποία μετεξελίσσεται σε επενδυτική εταιρεία και με την πώληση της Intrasoft, έστρεψε για τα καλά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Μετά την ανακοίνωση της πώλησης της Intrasoft International στους Δανούς σε ένα deal - σταθμό για την ελληνική αγορά τεχνολογίας, ο όμιλος βρίσκεται με επενδυτική ισχύ 300 εκατ. ευρώ μέσα από έναν συνδυασμό ρευστότητας και μόχλευσης και ποντάρει στην περαιτέρω αύξηση της «δύναμης πυρός» μέσα από την χρηματοδότηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων για αύξηση των κεφαλαίων του.

Το επιτελείο του ισχυρού άνδρα του Ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη σχεδιάζει υπό την εποπτεία και ενορχήστρωση του, σχέδιο ολικής ανάταξης του ομίλου.

Το liberal, παρουσιάζει σήμερα λεπτομέρειες από την επιχειρηματική στρατηγική που θα ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα, και η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυοφορεί νέες σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Στρατηγική που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, με μοντέλο πιο κατάλληλο και πιο προσαρμοσμένο στη νέα εποχή με επικεφαλής έναν επιχειρηματία που βρέθηκε στο προσκήνιο της ελληνικής οικονομικής σκηνής για τρεις δεκαετίες αποκτώντας δύναμη όσο λίγοι κατάφεραν.

Διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων

Η είσοδος στο χρηματοικονομικό τομέα θα γίνει με τη δραστηριοποίηση στα NPLS αρχικά με επιλεγμένα δάνεια ενώ θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις, οι οποίες πάντως, δεν περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση την είσοδο σε μετοχικό κεφάλαιο τραπεζικού ιδρύματος.

Η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων και μη εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους με ισχυρή τάση ανόδου είναι το επόμενο βήμα και ήδη η διοίκηση του Ομίλου εξετάζει πέντε περιπτώσεις εταιρειών. Στο τρίμηνο που διανύουμε μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κλείσουν οι πρώτες συμφωνίες. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και η επιδίωξη του ομίλου είναι στις εταιρείες που θα εξαγοράσει να έχει ισχυρή πλειοψηφία.

Επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής και πλοία στη ναυτιλία

Στον τομέα της ναυτιλίας η Intracom αναμένεται να δραστηριοποιηθεί σε δύο επίπεδα: τόσο μέσω της τεχνολογίας όσο και με το χτίσιμο στόλου. Σημειώνεται πως ο όμιλος έχει ήδη έμμεση εμπλοκή στα ναυτιλιακά καθώς ο Ντίνος (Κωνσταντίνος) Κόκκαλης είναι παντρεμένος με την κόρη του Ανδρέα Μαρτίνου, Αταλάντη, και έχει αποκτήσει δραστηριότητα ήδη στον συγκεκριμένο χώρο.

Ενίσχυση ρευστότητας με πωλήσεις κερδοφόρων περιουσιακών στοιχείων

Η ενίσχυση της ρευστότητας του ομίλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περνάει από την πώληση και άλλων συγκεκριμένων assets που έχει στα χέρια του ο όμιλος και μπορούν να μεταβιβαστούν με σημαντικό κέρδος.

Οι όποιες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων γίνουν από τον όμιλο θα αποφασιστούν με βασικό γνώμονα την αποκόμιση σημαντικού κέρδους ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και να χρηματοδοτηθεί το αναπτυξιακό πλάνο.

Προσδοκίες από Ενέργεια, Περιβάλλον, Real Estate μέσω Intrakat

Κατασκευές, Ενέργεια και Περιβάλλον, όπου ήδη έχει παρουσία μέσω της Intrakat, ακολουθούν, καθώς και σύνθετες αναπτύξεις στον κλάδο του Real Estate, με την εταιρεία του Ομίλου να βρίσκεται σε πορεία ενδυνάμωσης και διεκδίκησης μεγάλων έργων και τη διοίκηση του Ομίλου να ποντάρει σε αυτήν.

Εξαγορές start up εταιρειών

Τέλος, με δεδομένο ότι όμιλος στην πολυετή πορεία του έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην καινοτομία, σημαντικές επενδύσεις αναμένεται να γίνουν σε startups εταιρείες και σε τεχνολογίες αιχμής με εξαγορές σημαντικών ποσοστών, αν όχι πλειοψηφικών πακέτων.

Αντιόπη Σχοινά

 

Πηγή:liberal.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text