Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021) αδύναμος λίγο κάτω των 900μ μονάδων

Ο ΓΔ παραμένει και σήμερα (Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021) αδύναμος λίγο κάτω των 900μ μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη κρίνουμε την μέχρι τούδε (4.20 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ κυμαίνεται με μικρή μεταβολή +0,40% (στις 887 μονάδες), με άσπρο κηροπήγιο, με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μεσομακροπρόθεσμη bearish εικόνα στους κύριους ξένους δείκτες οι οποίοι κινούνται καθοδικά στα χαμηλά του τρίμηνου εύρους τους.

Ο ΓΔ παρομοίως έχει καθοδική μεσοπρόθεσμη εικόνα αφού βρίσκεται κάτω του μέσου άξονα των 895 μονάδων του σχεδόν τρίμηνου εύρους του, κάτω του ΕΚΜΟ30 και με bearish ένδειξη από τον μεσομακροπρόθεσμο ΕΚΜΟ(15-80).

Εμείς θα διατηρούμε την αναλογία μετοχών – μετρητών στο 50 – 50 όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 900 μονάδων και όσο δεν θα σημειώνει ένα ισχυρό ημερήσιο κλείσιμο άνω του +1,50%.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές υπερτερούν σε αριθμό αυτή τη στιγμή των καθοδικών ενώ δύο μετοχές, οι ΒΙΟΣΣΚ και ΕΕΕ, (η δεύτερη δίνει ώθηση, λόγω σχετικού βάρους της, στην τιμή του ΓΔ) σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με το σύστημα του κανόνα 12 εβδομάδων, καμία δεν σηκώνει όγκους και καμία δεν σημειώνει νέα υψηλά ή νέα χαμηλά έτους. Από αυτή την άποψη, η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Προσέχουμε δύο μετοχές που πλησιάζουν τον αγοραστικό τους στροφέα – έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου, την ΣΑΡ με στροφέα τα 9 ευρώ και την ΜΟΗ με στροφέα – αγκίστρι τα 14,5 ευρώ .

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

------

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text