Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Goldman Sachs: Αύξηση των τιμών στις κατοικίες και το 2022

Goldman Sachs: Αύξηση των τιμών στις κατοικίες και το 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές ακινήτων μέσα στο επόμενο έτος «βλέπουν» οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

«Το μοντέλο μας τώρα προβλέπει ότι οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 16% έως το τέλος του 2022», έγραψε μια ομάδα οικονομολόγων της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε πρόσφατη έκθεση. «Από όλες τις ελλείψεις που πλήττουν την αμερικανική οικονομία, η έλλειψη κατοικίας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο», είπε.

Οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί προς το παρόν κατά 20% σε ετήσια βάση. Η άνοδος των τιμών προκλήθηκε από το περιορισμένο stock κατοικιών, τα χαμηλά επιτόκια και την αλλαγή κατοικίας των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι Millennials που αγοράζουν σπίτια για πρώτη φορά έχουν δημιουργήσει…αναστάτωση στη ζήτηση για σπίτια.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές -με μετρητά στα χέρια τους- προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον πληθωρισμό αγοράζοντας ακίνητα , εκτοξεύοντας με τον τρόπο αυτό υψηλότερα τις τιμές.

«Η εικόνα της προσφοράς-ζήτησης που αποτέλεσε τη βάση για την έκκλησή μας για πολυετή αύξηση των τιμών των κατοικιών παραμένει ως έχει», έγραψε ο Jan Hatzius .

Πολλοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι δε θα υπάρξει μια κατάρρευση στην αγορά κατοικίας όπως το 2008, δεδομένου ότι η τρέχουσα αγορά είναι τόσο διαφορετική.

Αλλά οι αγοραστές κατοικιών μπορεί να αναμένουν μια εξισορρόπηση των τιμών, ειδικά εάν η Federal Reserve αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στο μέλλον.

Πηγή: ot.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text