Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέα επένδυση σε κτίριο γραφείων από τη Noval

Νέα επένδυση σε κτίριο γραφείων από τη Noval

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα επένδυση σε κτίριο γραφείων από τη Noval

Εντός του μηνός αναμένεται να περάσει και τυπικά στην κατοχή της Noval Property ΑΕΕΑΠ του ομίλου Βιοχάλκο και του επενδυτικού fund Brooklane Capital το ακίνητο της πρώην Kodak στην οδό Χειμάρρας, στο Μαρούσι. Πρόκειται για ακίνητο για το οποίο οι δύο εταιρείες πλειοδότησαν μέσω κοινής εταιρείας, την οποία σύστησαν για τον λόγο αυτό, προσφέροντας τίμημα 28,5 εκατ. ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους, με επισπεύδουσες τις τράπεζες, στο πλαίσιο της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης στην οποία βρέθηκε η πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Ektasis Development.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη θέση του ακινήτου της Kodak πρόκειται να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων, υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Ηδη, η Noval έχει ξεκινήσει τις πρώτες εργασίες, που αφορούν το σκέλος των μελετών και σχεδίων για τη νέα της επένδυση, η οποία μαζί με το κόστος αγοράς του οικοπέδου αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «οι χώροι γραφείων θα συνεχίσουν να έχουν ζωτικό ρόλο στην εργασιακή καθημερινότητά μας. Ο ρόλος της τεχνολογίας θα αυξηθεί στη ζωή μας, αλλά χωρίς να αντικατασταθεί πλήρως η φυσική εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό, τα γραφεία αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ανθεκτικά όλη την περίοδο του κορωνοϊού, ενώ αυξημένη ζήτηση καταγράφουν τα γραφεία υψηλών προδιαγραφών ή/και τα βιοκλιματικά κτίρια σε ελκυστικά σημεία και λόγω της έλλειψης αντίστοιχου προϊόντος».

Στη θέση του ακινήτου της Kodak στο Μαρούσι θα αναπτυχθεί ένα σύγχρονο συγκρότημα υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Παράλληλα, η διοίκηση της Noval αναμένεται να επιταχύνει την προώθηση του επενδυτικού της προγράμματος το προσεχές διάστημα, καθώς είναι πιθανή η δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία εντός του προσεχούς 12μήνου και πιθανότερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Οπως ενημέρωσε πρόσφατα η εταιρεία, κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατέθεσε, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τής έχει χορηγήσει παράταση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2022 για την προθεσμία εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εφόσον οι συνθήκες στην αγορά είναι ευνοϊκές, είναι πιθανή μια εισαγωγή κατά το φθινόπωρο του 2022, με δεδομένο ότι θα έχει προχωρήσει και το σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση επένδυσης 30 εκατ. ευρώ για την επέκταση του River West σε όμορο οικόπεδο, η εταιρεία εμφανίζεται αισιόδοξη τόσο για τις προοπτικές των εμπορικών χώρων όσο και για εκείνες των τουριστικών ακινήτων, όπου επίσης έχει παρουσία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση, «η φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια αγορών δεν αναμένεται να εκλείψει. Απλώς θα επανέλθει με πιο αργούς ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η σημασία των φυσικών καταστημάτων αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντική»

Οσον αφορά τα τουριστικά ακίνητα, όπου επίσης σχεδιάζονται νέες επενδύσεις, η διοίκηση της Noval σημειώνει ότι «η πλήρης ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού στα επίπεδα του 2019 αναμένεται από το 2022, με την τρέχουσα χρονιά να θέτει τα θεμέλια γι’ αυτό. Η παγκόσμια αγορά τουρισμού και ταξιδιών αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα από το 2023, καθώς οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν την επιθυμία να καλύψουν το κενό των χαμένων ταξιδιών το συντομότερο δυνατόν».

 

Νίκος Ρουσάνογλου

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text