Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | ΗΑΕ: Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η εφοδιαστική αλυσίδα των θαλάσσιων μεταφορών

ΗΑΕ: Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η εφοδιαστική αλυσίδα των θαλάσσιων μεταφορών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΑΕ: Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η εφοδιαστική αλυσίδα των θαλάσσιων μεταφορών

Δεν προβλέπεται τέλος στην έλλειψη πλοίων μεταφοράς μπορευματοκιβωτίων, στη συμφόρηση στα λιμάνια και την εκτόξευση των ναύλων που έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της DP World, της εταιρίας διαχείρισης των λιμένων στο Ντουμπάι.

Τα προβλήματα έχουν προκληθεί από τον συνδυασμό των lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω της COVID-19 και την απρόσμενα γρήγορη ανάκαμψη της ζήτησης καθώς οι οικονομίες εξέρχονται από την πανδημία.

"Αυτές είναι οι επιπτώσεις. Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει. Νομίζω ότι θα κρατήσει πολύ καιρό", δήλωσε ο σουλτάνος Αχμέντ μπιν Σουλαγέμ σε συνέδριο στην Expo 2020 στο Ντουμπάι, αρνούμενος να προβλέψει πότε θα τελειώσουν τα προβλήματα.

"Το πρόβλημα είναι περίπλοκο γιατί υπάρχει συσσωρευμένο φορτίο".

Η κρατική DP World είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές λιμανιών στον κόσμο και είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία πάνω από 90 εγκαταστάσεων σε έξι χώρες.

Ο μπιν Σουλαγέμ δήλωσε επίσης ότι το εργατικό δυναμικό της εταιρίας θα αυξηθεί σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους τους επόμενους 3-4 μήνες, από 56.000 σήμερα. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο Reuters ότι ο αριθμός των εργαζομένων αυξάνεται λόγω του προσωπικού από εταιρίες που η DP World έχει ανακοινώσει ότι αποκτά --ή έχει υποβάλει προσφορά για την απόκτησή τους-- οι οποίες εντάσσονται στον όμιλο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text