Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΛΠ – H συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε στο 0,78% το 2020

ΟΛΠ – H συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε στο 0,78% το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΛΠ – H συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε στο 0,78% το 2020

H συνεισφορά του ΟΛΠ στο ΑΕΠ της χώρας ανήλθε το 2020 στο 0,78%, τονίζει ο Οργανισμός εστιάζοντας στην σημαντική του συμβολή στην ελληνική οικονομία

Εδώ και μία 5ετία όπως αναφέρει, υλοποιούνται στο Λιμάνι με ταχύτατους ρυθμούς και οι απαραίτητες επενδύσεις καθώς και μια σειρά από έργα, σύμφωνα με ένα ολοκληρωμένο πλάνο στη βάση μιας ολιστικής στρατηγικής που στόχο έχει την πλήρη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένα, υπό τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ μέσω των επενδύσεων της COSCO Shipping. Ήδη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια το Λιμάνι έχει αναδειχθεί ως το ηγετικό λιμάνι της Μεσογείου στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο η βελτίωση στην κατάταξή του ήταν θεαματική, καθώς από την 93η θέση το 2010, ανέβηκε το 2020 στην 26η θέση, τονίζεται από την διοίκηση.

Επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ

Έως και το 2021, ο Όμιλος COSCO Shipping πραγματοποίησε επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα τον Απρίλιο του 2016 η COSCO Shipping Corporation Limited, προσέφερε το ποσό των 368,5 εκατ. ευρώ, εξαγοράζοντας το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Επιπλέον με την κατασκευή του Προβλήτα 2 και του Προβλήτα 3 ο Όμιλος COSCO Shipping υλοποίησε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα διαχειρίζεται πλέον ετησίως πάνω από 7,2 εκατομμύρια TEU ετησίως.

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ΟΛΠ απορρέουν υποχρεωτικές επενδύσεις από τη σύμβαση παραχώρησης της τάξεως των 294 εκατ. ευρώ, όπου αναφορικά με αυτές έχουν ήδη δαπανηθεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Πρόσθετα οφέλη απορρέουν και για την τοπική οικονομία καθώς όπως υπολογίζει η διοίκηση του οργανισμού από το 2010, μόνο από το στόλο της COSCO Shipping 3.937 πλοία κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά, των οποίων οι ανάγκες ανεφοδιασμού καλύφθηκαν εξολοκλήρου από τοπικούς προμηθευτές, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε προμήθειες νερού, καυσίμων και σίτισης.

Τέλος θετικό θεωρεί η διοίκηση του ΟΛΠ και το αποτύπωμα των πολύπλευρων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως μεταξύ άλλων, την κατασκευή μιας πρότυπης παιδικής χαράς και ενός σύγχρονου πάρκου με ποδηλατόδρομο εντός του χώρου της κρουαζιέρας, και τις δράσεις του COSCO Shipping Charity Foundation, του φιλανθρωπικού ιδρύματος της COSCO Shipping, του βασικού μετόχου του ΟΛΠ, το οποίο σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τα έτη 2019 και 2020 πρόσφερε υλοποιώντας το πρόγραμμα «Children Included», το ποσό των 500.000 χιλ. ευρώ για τη στήριξη πάνω από 4000 παιδιών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό με δεδομένο το πρόβλημα της οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών τους.

Στόχος η μείωση των εκπομπών CO2

Ο ΟΛΠ αναφέρεται ακόμη στις προσπάθειες του στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει ήδη υιοθετήσει και υλοποιεί μια σειρά από ενέργειες και δράσεις με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2, χρησιμοποιεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας, μεριμνά για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, τη μείωση του θορύβου και τη διατήρηση της ποιότητας των νερών του Λιμένα, ενώ ήδη από το 2016 λειτουργεί έναν φωτοβολταϊκό σταθμό 430 KWp εντός της περιοχής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων παράγοντας ενέργεια από ηλιακά πάνελ.

Τέλος πέραν των παραπάνω ο οργανισμός φροντίζει κ για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής σκέψης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με δική του εξαιρετική πρωτοβουλία πρόσφατα μεταφράστηκε το γνωστό έργο του Μενέλαου Λουντέμη, «Ένα παιδί μετράει τ άστρα», από τις εκδόσεις Πατάκη στα κινεζικά ενώ με ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο στην οποία είχαν παρευρεθεί ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Κίνας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία της Ελληνικής λογοτεχνίας, που απευθύνεται όμως και σε ολόκληρο το αναγνωστικό κοινό.

 

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text