Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Κεντρική τράπεζα Κίνας: Ελεγχόμενη η επίπτωση από την Evergrande στο τραπεζικό σύστημα (upd)

Κεντρική τράπεζα Κίνας: Ελεγχόμενη η επίπτωση από την Evergrande στο τραπεζικό σύστημα (upd)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η επίπτωση από τα προβλήματα χρέους της Evergrande στο τραπεζικό σύστημα είναι ελεγχόμενη και η έκθεση μεμονωμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν είναι μεγάλη, τόνισε αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Οι κινεζικές αρχές πιέζουν την Evergrande να επισπεύσει τις πωλήσεις assets και την επανέναρξη των projects, αναφέρει ο Zou Lan, επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών αγορών στην κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αρχές και οι τοπικές κυβερνήσεις επιλύουν την κατάσταση βάσει "αρχών προσανατολισμένων στην αγορά και στο κράτος δικαίου”.

Ο Zou τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα έχει ζητήσει από τις τράπεζες να διατηρήσουν την πίστωση στον κλάδο των ακινήτων "σταθερή και τακτοποιημένη”.

Αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η κρίση χρέους της Evergrande εξαπλώνεται και σε άλλες εταιρείες του κλάδου ακινήτων, καθώς ο πρόεδρος Xi Jinping διατηρεί αυστηρά μέτρα για την επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων.

Οι φόβοι διάδοσης εντάθηκαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες μετά από την απροσδόκητη στάση πληρωμών από την Fantasia Holdings και μια προειδοποίηση από την Sinic ότι επίκειται στάση πληρωμών.

"Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί τις δραστηριότητες σωστά και να λειτουργήσει με σύνεση εν μέσω των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς”, σημείωσε ο Zou αναφερόμενος στην Evergrande.

"Αντιθέτως, επεκτάθηκε και διαφοροποιήθηκε τυφλά”.

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text