Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το «Campas» project, τα νέα σχέδια της Reds και οι Αμερικάνοι

Το «Campas» project, τα νέα σχέδια της Reds και οι Αμερικάνοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το «Campas» project, τα νέα σχέδια της Reds και οι Αμερικάνοι

Σημαντικές αλλαγές στο Master Plan του Cambas Park, στο γνωστό ακίνητο των 315 στρεμμάτων του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα  - Παλλήνη Αττικής αλλά και στα σχέδια για την συγκεκριμένη επένδυση φαίνεται να εξετάζει η διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ, που προωθεί το συγκεκριμένο πλάνο μέσω του real estate βραχίονα του γκρουπ, τη REDS.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος (πρόεδρος ΑΚΤΩΡ), στο περιθώριο της ενημέρωσης για την Άκτωρ, αναφέρθηκε συνοπτικά στο σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, της θυγατρικής Reds στην οποία επίσης έχει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, σημειώνοντας ότι εξετάζονται δύο προτάσεις. Η πρώτη είναι το έργο να μετατραπεί σε οικιστικό, ήτοι κατοικίες σε συνδυασμό με διάφορες υπηρεσίες για την εξυπηρέτησή τους (π.χ. σχολεία, καταστήματα) καθώς όπως είπε ένα Master Plan με 70% γραφειακούς χώρους (αυτό που είναι γνωστό έως σήμερα) και ξενοδοχείο είναι πιο δύσκολο να υλοποιηθεί. Η δεύτερη πρόταση προέρχεται από φορέα στις ΗΠΑ και οι συζητήσεις είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Πάντως, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θέλησε να δώσει παραπάνω στοιχεία καθώς, απ’ ότι φαίνεται, το όλο θέμα είναι ακόμα στην αρχή και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται η διοίκηση της Reds να επεξεργάζεται σχέδιο για να διαφοροποιηθεί η ανάπτυξη του ακινήτου στην Παλλήνη μια και έχει δεχτεί πρόταση από διεθνή επενδυτή για την ανάπτυξη κατοικιών, ενώ σημειώθηκε ότι η πανδημία έχει αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό.

Αν και έκανε αναφορά στην πρόταση Αμερικάνων επενδυτών για την αξιοποίησης της έκτασης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θέλησε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σημειώνεται πάντως ότι γενικότερα παρατηρείται ενδιαφέρον από ξένα επενδυτικά σχήματα και κεφάλαια για μπίζνες στο εγχώριο real estate. Και επειδή έγινε αναφορά σε αμερικανικό ενδιαφέρον, υπενθυμίζεται ότι κεφάλαια από την «άλλη όχθη του Ατλαντικού», δηλαδή οι Hines και Henderson, προσπαθούν να προχωρήσουν επενδυτικό πλάνο «Voula Project» στην περιοχή της Βούλας (ύψους σχεδόν 150 εκατ. ευρώ, με 250-300 κατοικίες) το οποίο όμως έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για να επανέλθουμε στα… Μεσόγεια, με βάση τον γνωστό σχεδιασμό για Cambas Park, προβλέπεται η δημιουργία γραφείων (51.220 τ.μ.), ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου (12.180 τ.μ.) και εμπορικών χώρων (16.400 τ.μ.). Σε έκταση 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούνται  χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτήρια του διατηρητέου οινοποιείου.

Για το project, προ ολίγων μηνών ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, κ. Γ. Κωνσταντινίδης, είχε δηλώσει ότι το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του Master Plan, λαμβάνοντας υπόψη της τα νέα δεδομένα μετά την πανδημία, τις ανάγκες της αγοράς αλλά και την ζήτηση που υπάρχει από την πλευρά των επενδυτών ενώ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο όμιλος είναι ανοιχτός σε συνεργασίες ή και εμφάνιση επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι το προεδρικό διάταγμα για την πολεοδόμηση της έκτασης εκδόθηκε την περασμένη Άνοιξη και αναμένεται η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text