Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ElvalHalcor: Ομολογιακό 250 εκατ. ευρώ 7ετούς διάρκειας - Τι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει

ElvalHalcor: Ομολογιακό 250 εκατ. ευρώ 7ετούς διάρκειας - Τι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ElvalHalcor: Ομολογιακό 250 εκατ. ευρώ 7ετούς διάρκειας - Τι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει

Στα 250 εκατ. ευρώ θα φτάσει η έκδοση του ομολογιακού δανείου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή έκτακτη γενική συνέλευση για τις 5 Νοεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.

Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στην ομολογιακή αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα είναι διάρκειας 7 ετών χωρίς εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, αναφορικά με το κουπόνι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το ύψος του και θεωρείται ακόμα σχετικά νωρίς ώστε να διαμορφωθεί μια πρώτη εκτίμηση.

Πάντως μία έκδοσης κοντά στο 3% θα ήταν καλή για την εταιρεία στην παρούσα χρονική περίοδο, λένε κάποιοι αναλυτές σε μία προσπάθεια να βγάλουν μία πρώτη εκτίμηση.

Σκοπός του δανείου προτείνεται από τη διοίκηση να είναι η αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου ή μακροπρόθεσμου δανεισμού, ή/και η κάλυψη αναγκών για κεφάλαια κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα, ή/και η χρηματοδότηση μελλοντικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς παγίων.

Προτείνεται επίσης, οι ομολογίες, στις οποίες θα διαιρείται το εν λόγω ομολογιακό δάνειο, να διατεθούν προς κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα με χρήση της Υπηρεσίας του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο προτείνεται να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να οριστικοποιήσει τους τελικούς όρους του ως άνω ομολογιακού δανείου και να προβεί σε όλες τις νομικές και υλικές ενέργειες που είναι ή θα κριθούν απαραίτητες ή σκόπιμες προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοσή του, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης και οριστικοποίησης του Προγράμματος του ομολογιακού δανείου καθώς και οποιασδήποτε, σχετικής με την έκδοση του ομολογιακού δανείου σύμβασης ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση της έκδοσης, διάθεσης και εισαγωγής των ομολογιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛΒΑΛΑΧΑΛΚΟΡ εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ενοποιημένες πωλήσεις 1,34 δισ. ευρώ από 998,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 122,7 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 83,5 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ (σε δημοσιευμένη βάση).

Ο καθαρός δανεισμός ανερχόταν στα 678,6 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 757,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου για τη λήψη των τραπεζικών και ομολογιακών δανείων έχουν συσταθεί υποθήκες συνολικής αξίας 634 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου και 542 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Εταιρείας αντίστοιχα.

Προσθήκη κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Παράλληλα εγκρίθηκε χθες 18/10 από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προσθήκη κτιρίων στο εργοστάσιο της εισηγμένης στα Οινόφυτα.

Πιο συγκεκριμένα στο χώρο της βιομηχανίας ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ κατασκευάζονται 2 μεταλλικές αποθήκες, επεκτείνεται το βιομηχανοστάσιο, εγκαθίστανται σε νέα θέση οι πτυσσόμενες αποθήκες, κατασκευάζεται νέα αποθήκη χρωμάτων με κλειστό υπόστεγο, μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, 2 υπόγειες δεξαμενές, ένα λεβητοστάσιο, φούρνος χρωμάτων και νέα εγκατάσταση για τη γραμμή βαφής. Συνολική κάλυψη 97.778,81 τ.μ., δόμηση 97.345,46 τ.μ., συνολικός όγκος 866.415,86 μ3.

 

Γιώργος Κατικάς

Πηγή: bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text