Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | AKΤΩΡ: Ξεκίνησε νέο έργο 200 εκατ στη Ρουμανία

AKΤΩΡ: Ξεκίνησε νέο έργο 200 εκατ στη Ρουμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AKΤΩΡ: Ξεκίνησε νέο έργο 200 εκατ στη Ρουμανία

Ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στη Ρουμανία ξεκίνησε από την Άκτωρ.

Πρόκειται για την κατασκευή του τρίτου τμήματος (Lot 3) της Περιφερειακής Οδού του Βουκουρεστίου, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ και μήκους 18 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες ρουμανικές αρχές οι μελέτες εφαρμογής του έργου, δόθηκε η εγγυητική από την ΑΚΤΩΡ και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί η προκαταβολή.

Ήδη οι εργασίες για το έργο έχουν ξεκινήσει και η ολοκλήρωση του, με βάση τη σύμβαση, έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 30 μηνών.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΑΚΤΩΡ έχει αποφασίσει να εστιάσει στην αγορά της Ρουμανίας, καθώς είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία ο Όμιλος έχει συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία αλλά και σημαντικές ανάγκες σε έργα υποδομών.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα μεγάλα που έχει αναλάβει η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία, οι διεθνείς δραστηριότητες του οποίου συνεισφέρουν περίπου το 40% των εσόδων της δραστηριότητας κατασκευής (με βάση τα στοιχεία του α’ εξάμηνο 2021), ενώ αντιπροσωπεύουν το 57% του κατασκευαστικού ανεκτέλεστου (συμπεριλαμβανομένων των προς υπογραφή συμβάσεων) που αγγίζει τα 1,7 δισ. ευρώ.

Εκτός από ττην Περιφερειακή Οδό του Βουκουρεστίου η ΑΚΤΩΡ εκτελεί και άλλα σημαντικά έργα στη χώρα όπως μεταξύ άλλων το σιδηροδρομικό έργο "Rehabilitation of Brasov- Simeria railway: Apata - Cata LOT 2" με αξία σύμβασης 563 εκατ. (εκ των οποίων αντιστοιχούν στην ΑΚΤΩΡ 338 εκατ., ως συμμετέχουσα με ποσοστό 60% στην κοινοπραξία "ALSTOM–ΑΚΤΩΡ–ARCADA") καθώς και το σιδηροδρομικό έργο "Rehabilitation of Brasov- Simeria railway:

1. Brasov -Apata and 3. CataSighisoara - LOT 1-3" στη Ρουμανία με αξία σύμβασης 616 εκατ. (εκ των οποίων αντιστοιχούν στην ΑΚΤΩΡ 185 εκατ., ως συμμετέχουσα με ποσοστό 30% στην κοινοπραξία "ALSTOM–ΑΚΤΩΡ–ARCADAEuroconstruct Trading ’98 S.R.L.").

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του ρουμανικού τύπου η ΑΚΤΩΡ σήμερα είναι άμεσος εργοδότης για 632 άτομα και για επιπλέον 491 άτομα που συμμετέχουν στα έργα του μέσω υπεργολάβων.

"Τα πρόσφατα έργα που κέρδισε η εταιρεία δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης, όπως για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov-Sighisoara.

Ο ελληνικός όμιλος είναι παρών στην τοπική αγορά εδώ και 19 χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου έχει κατασκευάσει 11 μεγάλα έργα υποδομής", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ελένης Μπότα

 

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text