Αρχική | Οικονομία | Ελληνικοί Δείκτες | ΕΛΣΤΑΤ – Άλμα 31,6% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ – Άλμα 31,6% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Αύγουστο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΣΤΑΤ – Άλμα 31,6% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Αύγουστο

Aύξηση κατά 31,6% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, ο οποίος είχε μειωθεί κατά 14,8% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε μείωση 17,1%.

Όσον αφορά στο μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020, καταγράφηκε αύξηση 10,1%, έναντι μείωσης 9,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας στου Αυγούστου 2021 με τον Αύγουστο 2020, ξεχωρίζουν:

-Αύξηση κατά 31,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, ποτοποιίας, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων.

-Αύξηση κατά 13,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 28,2% τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας

– Αύξηση κατά 28,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, ποτοποιίας, παραγωγής βασικών μετάλλων.

– Μείωση κατά 14,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: λοιπών ορυχείων και λατομείων, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text