Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Σφιχτό χρονοδιάγραμμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σε λιγότερο από ένα μήνα προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, που θα οδηγήσει στον μετασχηματισμό της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρίας της χώρας.

Μετά την έγκριση της αύξησης από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, προχθές, Τρίτη, η διοίκηση της ΔEΗ έχει αποστείλει το Ενημερωτικό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το οποίο εκτιμάται ότι θα εγκριθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Με την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου θα ξεκινήσει το επίσημο road show της διοίκησης της ΔEΗ, που θα γίνει κυρίως σε θεσμικούς και άλλους επενδυτές του εξωτερικού, μέσω διαδικτύου. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ημερομηνία για το άνοιγμα του Βιβλίου Προσφορών, ωστόσο, τοποθετείται στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε τότε θα γίνει γνωστή και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός είναι οι νέες μετοχές να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου, ή το αργότερο ως τις 15 του ίδιου μηνός.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ, Γιώργος Στάσσης, στη γενική συνέλευση, στόχος της διοίκησης είναι να προσελκυσθεί πλειάδα ισχυρών επενδυτών, που θα επιτρέψουν στην Επιχείρηση την αυτόνομη πορεία της.

Τα νέα κεφάλαια που προσδοκά να αντλήσει η ΔEΗ προορίζονται για τη χρηματοδότηση του Στρατηγικού Σχεδίου της, με αύξηση των επενδύσεων της σε 5,3 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια, και σε 8,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2026. Στόχος είναι τα 7,2 GW ΑΠΕ, συμπεριλαμβανομένων και υδροηλεκτρικών, μέχρι το 2024 και τα 9,1 GW μέχρι το 2026.

Η ανάπτυξη αυτή εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει EBITDA 1,7 δισ. ευρώ το 2026. Επίσης, η ΔEΗ θα διερευνήσει, την επέκταση της σε νέες δραστηριότητες στο εσωτερικό, όπως είναι η ηλεκτροκίνηση και οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και την έξοδο της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και θα ενισχύσει τη λειτουργική ευελιξία της μέσω μιας αποδοτικότερης και βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

 

Πηγή:euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text