Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Evergrande – Εκπνέει το Σάββατο η νέα προθεσμία για το χρέος – Βουτιά στη μετοχή

Evergrande – Εκπνέει το Σάββατο η νέα προθεσμία για το χρέος – Βουτιά στη μετοχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Evergrande – Εκπνέει το Σάββατο η νέα προθεσμία για το χρέος – Βουτιά στη μετοχή

Σε κάθετη πτώση βρέθηκαν την Πέμπτη οι μετοχές της China Evergrande, με τις απώλειες να φτάνουν έως και το -14% μετά την ανακοίνωση ότι η η συμφωνία πώλησης μέρους των περιουσιακών της στοιχείων στην Hopson Development Holdings κατέρρευσε.

Στον αντίποδα οι μετοχές της Hopson ενισχύθηκαν σημαντικά.

Ο υπερχρεωμένος κολοσσός ακινήτων της Κίνας βρισκόταν σε συζητήσεις για να πουλήσει μέρος της μονάδας υπηρεσιών της στη Hopson, τον μικρότερο αντίπαλό της. Ωστόσο, η Hopson ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι οι συνομιλίες απέτυχαν για την αγορά μεριδίου 50,1% στην Evergrande Property Services.

Η Evergrande είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων  στην Κίνα σε πωλήσεις και ο μεγαλύτερος εκδότης υπεράκτιων ομολόγων του κλάδου, με συνολικά υποχρεώσεις περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ανησυχίες για την ικανότητα της εταιρείας να εξοφλήσει το χρέος της έχουν προκαλέσει φόβους για επέκταση της κρίσης στην αγορά ακινήτων της Κίνας, η οποία – μαζί με τους σχετικούς κλάδους – αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο του εθνικού ΑΕΠ.

Η κατάρρευση της συμφωνίας με την Hopson έρχεται καθώς πλησιάζει στο τέλος η περίοδος χάριτος των 30 ημερών που δόθηκε στην εταιρεία για πληρωμή τόκων 83 εκατομμυρίων δολαρίων σε επενδυτές αναφορικά με υπεράκτιο ομόλογο σε δολάρια ΗΠΑ, που ήδη έχει λήξει. Η νέα προθεσμία λήγει το Σάββατο και αν δεν ανταποκριθεί θα είναι τεχνικά σε στάση πληρωμής (default).

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Reuters μετέδωσε πως και η συμφωνία πώλησης των κεντρικών γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ στην κρατικά ελεγχόμενη Yuexiu έναντι 1,7 δισ. δολαρίων έχει ναυαγήσει. Οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text