Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Fed – Αυξήσεις σε τιμές και μισθούς παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης

Fed – Αυξήσεις σε τιμές και μισθούς παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Fed – Αυξήσεις σε τιμές και μισθούς παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης

Οι εργοδότες των ΗΠΑ ανέφεραν σημαντική αύξηση των τιμών και των μισθών, ακόμη και όταν η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε τον Σεπτέμβριο και τις αρχές Οκτωβρίου, ανέφερε την Τετάρτη η Federal Reserve στην τελευταία της συλλογή εκθέσεων για την οικονομία.

«Οι προοπτικές για τη βραχυπρόθεσμη οικονομική δραστηριότητα παρέμειναν θετικές, συνολικά, αλλά ορισμένες Περιφέρειες σημείωσαν αυξημένη αβεβαιότητα και πιο επιφυλακτική αισιοδοξία από τους προηγούμενους μήνες», σύμφωνα με τη σύνοψη των πληροφοριών από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Fed, ενόψει της συνάντησης των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζες στις 2-3 Νοεμβρίου.

Η απασχόληση αυξήθηκε, αν και με βραδύτερο ρυθμό εξαιτίας της χαμηλής προσφοράς εργαζομένων, παρά τις αυξήσεις των μισθών που αποσκοπούν στην προσέλκυση νέων προσλήψεων και τη διατήρηση των υπαρχόντων υπαλλήλων, αναφέρει η έκθεση.

Οι περισσότερες περιφέρειες ανέφεραν «σημαντικά αυξημένες τιμές», με ορισμένες να αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές ή θα αυξηθούν περαιτέρω και άλλες αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα μετριαστεί.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι έτοιμοι να αρχίσουν να μειώνουν τις μηνιαίες αγορές περιουσιακών τους στοιχείων ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον επόμενο μήνα, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν σημαντική τη βελτίωση στην αγορά εργασίας από το τέλος του περασμένου έτους.

Η έκθεση δεν είναι πιθανό να αλλάξει αυτήν την απόφαση, αλλά εκθέτει τις εντάσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed καθώς προχωρούν πέρα ​​από το περιορισμό και αρχίζουν να σκέφτονται πότε θα αυξήσουν τα επιτόκια. Ο πληθωρισμός τρέχει πολύ πάνω από το στόχο του 2% της Fed τους τελευταίους μήνες.

Ο κυβερνήτης της Fed Randal Quarles δήλωσε την Τετάρτη ότι ο υψηλός πληθωρισμός μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή της Fed καθώς αφήνει χαμηλά τα επιτόκια για να ενθαρρύνει τις προσλήψεις. Η τρέχουσα άποψή του, όπως και των περισσότερων συναδέλφων του, είναι ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει το επόμενο έτος. Αλλά εάν οι μισθοί αρχίσουν να ωθούν τις τιμές σε ανοδική πορεία, ή οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αρχίζουν να μην επηρεάζονται, είπε, η Fed μπορεί να χρειαστεί να δράσει νωρίτερα για να αυξήσει τα επιτόκια.

 

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text