Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, λίγο πάνω από τις χθες ανακτηθείσες 900 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα, Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, λίγο πάνω από τις χθες ανακτηθείσες 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενοχλεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς διότι το μέγεθος πτώσης του ΓΔ είναι μικρό (-0,40%, στις 9004μονάδες, στις 4.10 μμ), οι όγκοι είναι μικροί (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο εξ ων τα 25 εκατ αφορούν πακέτα ΟΤΕ) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κυμαίνονται με μικρές μεταβολές κοντά στα υψηλά 2021 και μακριά από τα χαμηλά ιδίου έτους  δηλαδή, βρίσκονται υπό ανοδική τάση.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων, εμείς θα διατηρούμε υψηλή αναλογία μετοχών στο χαρτοφυλάκιό μας την οποίαν θα αυξάνουμε όταν ο ΓΔ θα διασπά ανοδικά τοπικές αντιστάσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 87% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά καθοδικό με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% εκτός της ΚΡΙ που σήμερα διορθώνει με πτώση -3,50% την ισχυρή +16% ανοδική αντίδραση των τελευταίων 12 συνεδριάσεων.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την άνοδο + τους όγκους της + την διαγραμματική της θέση.

Σήματα αγορών με μεγάλους όγκους δίνει σήμερα η ΚΟΥΕΣ. Θα την ονομάζαμε μετοχή της ημέρας αν η άνοδός της ήταν μεγαλύτερη του +2,50% (αυτή τη στιγμή είναι +1,60%).

Τείνουν να δώσουν τέτοιο σήμα αγορών σαν το σημερινό της ΚΟΥΕΣ οι, ΠΕΤΡΟ με στροφέα τα 7,75 ευρώ, ΠΛΑΚΡ 18,5, ΣΑΡ 9 και ΟΠΑΠ τα 13,8 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα μόνον η ΚΟΥΕΣ και η ΕΤΕ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΚΟΥΕΣ και ΟΤΕ.

ΟΤΕ : μέχρις στιγμής έχει διακινήσει περίπου 1,5 εκατ τεμάχια αξίας κοντά στα 25 εκατ δηλαδή, το 1/3 του συνολικού σημερινού τζίρου. Η σημερινή όπως και η χθεσινή, μετακίνηση πακέτων γίνεται στα χαμηλά του διμήνου και αυτό μας προβληματίζει αν πρόκειται για τοποθέτηση ή αν πρόκειται για sell off.

Ο ΔΤΡ βαστά με ελάχιστη σημερινή πτώση -0,03% την χθεσινή επιτυχή ανοδική διάσπαση του στροφέα των 585 μονάδων (τρέχουσα τιμή 587 μονάδες), γεγονός θετικό για όλο το ΧΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text