Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πολύ καλό 3ο τρίμηνο περιμένει η Revoil

Πολύ καλό 3ο τρίμηνο περιμένει η Revoil

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πολύ καλό 3ο τρίμηνο περιμένει η Revoil

Για ένα πολύ καλό φετινό τρίτο τρίμηνο μίλησε η διοίκηση της Revoil στους χρηματιστηριακούς αναλυτές, στα πλαίσια του συνεδρίου εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης που διοργάνωσε το ΧΑ.

Η Revoil κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο επηρεάστηκε αρνητικά τόσο από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας (πτώση κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης), όσο και από την ιδιαίτερα πτωτική εγχώρια ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης (την άνοιξη του 2020 υπήρξε ασυνήθιστα υψηλή ζήτηση εξ’ αιτίας του ότι πολλά νοικοκυριά είχαν γεμίσει τις δεξαμενές τους, εκμεταλλευόμενα τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που επικρατούσαν).

Παρ’ όλα αυτά, η εισηγμένη εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την κερδοφορία της από το 1,79 στο 1,82 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης που παρατηρήθηκε στο κόστος λειτουργίας και χρηματοδότησης και δευτερευόντως λόγω της αποτίμησης των αποθεμάτων της εξ’ αιτίας της πορείας της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

Προφανώς, η εκτίμηση της διοίκησης της Revoil για ένα πολύ καλό τρίτο τρίμηνο σχετίζεται ως ένα βαθμό και με τη σημαντική αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης που παρατηρήθηκε στους ελληνικούς δρόμους κατά την περίοδο αυτή (συνέβαλε και η ανοδική πορεία του εισερχόμενου τουρισμού) όπως άλλωστε προκύπτει και από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ).

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της Revoil, η τρέχουσα περίοδος θέρμανσης έχει ξεκινήσει αισιόδοξα, με τη ζήτηση κατά τις πρώτες ημέρες να είναι αυξημένη. Παράγοντες που θα επηρεάσουν στη συνέχεια τις σχετικές πωλήσεις είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, αλλά και η εξέλιξη στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.

«Ψαλίδι» στα δάνεια

Η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε και στον στόχο που έχει θέσει εδώ και πολλά χρόνια και αφορά τη μείωση των δανειακών της υποχρεώσεών της. Ειδικότερα, ο συντελεστής μόχλευσης της Revoil από το 80% που βρισκόταν το 2017 υποχώρησε στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς στο 61%, ενώ ο στόχος περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής διάρθρωσης θα συνεχιστεί και κατά τα επόμενα έτη.

Έτσι, τα τρέχοντα δάνεια (30/6/2021) ύψους 29,5 εκατ. ευρώ προβλέπεται να έχουν υποχωρήσει γύρω στα 15 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2024.

Επενδύσεις σε ΑΠΕ

Στους σχεδιασμούς της Revoil περιλαμβάνεται η απόκτηση μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής ισχύος 60 MW, μέσα στην επόμενη πενταετία. Ήδη, από τα έργα ΑΠΕ που βρίσκονται σε ανάπτυξη, το πιο ώριμο είναι φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αρκαδία, για το οποίο που αναμένονται κάποιες τελευταίες άδειες, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του (μέσα στο δεύτερο μισό του 2022 αναμένεται να λειτουργήσει).

Άλλοι σημαντικοί στόχοι της Revoil για τα επόμενα χρόνια, είναι:

  • Η ενδυνάμωση της θέσης της στον κλάδο των πετρελαιοειδών με επιλεκτική εξάπλωση του δικτύου των πρατηρίων (518 σήμερα) και ποιοτική αναβάθμισή τους. Θα αξιολογηθεί η έναρξη λειτουργίας ιδιολειτουργούμενου δικτύου πρατηρίων.
  • Η αύξηση της κερδοφορίας μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπλουτισμένων καυσίμων της Revolution (αμόλυβδη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης) στο δίκτυο πρατηρίων Revoil.
  • Η συνεχής ανάπτυξη των ναυτιλιακών και βιομηχανικών πωλήσεων καθώς και των λιπαντικών.
  • Η περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος επαγγελματικών καρτών καυσίμων ‘Revoil Fuel Card’ με τη συμμετοχή νέων εταιριών-πελατών και συνεργαζόμενων πρατηρίων.

  • Η επέκταση στην εμπορία φυσικού αερίου (για αυτοκίνηση).

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text