Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Evergrande: Πλήρωσε τους ομολογιούχους, αποφεύγει για τώρα τη χρεοκοπία

Evergrande: Πλήρωσε τους ομολογιούχους, αποφεύγει για τώρα τη χρεοκοπία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Evergrande: Πλήρωσε τους ομολογιούχους, αποφεύγει για τώρα τη χρεοκοπία

Ο κινεζικός γίγαντας των ακινήτων Evergrande φαίνεται να αποφεύγει για την ώρα τη χρεοκοπία, καθώς κατέβαλε τους τόκους που έπρεπε να πληρώσει σε ομολογιούχους στις 23 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών και βρεθεί και επίσημα σε default.

Η μετοχή της εταιρείας άνοιξε με άλμα 6%, αφότου το κινεζικό μέσο Securities Times μετέδωσε την είδηση της πληρωμής.

Η πληρωμή των τόκων ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων για ομόλογο της Evergrande λήξης Μαρτίου 2022, έπρεπε να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία, που είχε προειδοποιήσει δύο φορές για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της τον Σεπτέμβριο, δεν έκανε την πληρωμή στις 23 του μήνα. Από τη στιγμή εκείνη, άρχισαν να μετρούν οι 30 ημέρες της περιόδου χάριτος, η οποία και εκπνέει το Σάββατο.

Σύμφωνα με το Securities Times, η Evergrande έστειλε τα χρήματα μέσω της Citibank

Η πιο καταχρεωμένη εταιρεία ακινήτων του κόσμου, βαρύνεται με υποχρεώσεις 300 δισ. δολαρίων και δυσκολεύεται να αντλήσει ρευστότητα για να πληρώσει προμηθευτές και επενδυτές.

Η Evergrande έχασε άλλες τέσσερις πληρωμές κουπονιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ έχει και άλλες καταβολές τόκων που πρέπει να κάνει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, έχει χάσει πληρωμές τουλάχιστον 279 εκατ. δολαρίων από τον περασμένο μήνα (πρόκειται για ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και τα 83,5 εκατ. δολάρια της 23ης Σεπτεμβρίου).

Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν την πληρωμή σαν μια έκπληξη, που δείχνει ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να παλέψει την χρεοκοπία. Όμως, δεν θεωρούν ότι αποτελεί game changer, αφού η Evergrande αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

 

Πηγή: moneyreview.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text