Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Απόβαση του Mr Alibaba στην Ευρώπη – Σε ποια χώρα βλέπει επιχειρηματίες

Απόβαση του Mr Alibaba στην Ευρώπη – Σε ποια χώρα βλέπει επιχειρηματίες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόβαση του Mr Alibaba στην Ευρώπη – Σε ποια χώρα βλέπει επιχειρηματίες

Τον περασμένο Απρίλιο, η κυβέρνηση του Πεκίνου κήρυξε τον πόλεμο στoν κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba επιβάλλοντας του πρόστιμο – μαμούθ 2,8 δισ. δολαρίων, με την κατηγορία για μονοπωλιακές πρακτικές, με αποτέλεσμα να διολισθήσει η μετοχή της.

Τώρα ο συνιδρυτής της Τζακ Μα ταξιδεύει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά το κυβερνητικό πλήγμα στην αυτοκρατορία του, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ.

Ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος, όπως μεταδίδει το Bloomberg, βρίσκεται στην Ισπανία μετά από μια στάση στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την South China Morning Post που ανήκει στην Alibaba.

O Μα βρίσκεται στο εξωτερικό για μια σειρά από συναντήσεις με επιχειρηματίες. Θα κάνει και μια περιοδεία για να δει την αγροτική βιομηχανία της χώρας, αλλά και την περιβαλλοντική τεχνολογία στην Ισπανία.

Το Πεκίνο ξεκίνησε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στον ιδιωτικό τομέα της Κίνας πριν από έναν χρόνο, δίνοντας το πράσινο φως για την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά της Ant Group Co., θυγατρικής της Alibaba που ιδρύθηκε επίσης από τον Μα. Ακολούθησε στη συνέχεια η αναστολή της λόγω αντιμονοπωλιακής έρευνας στην Alibaba για υποτιθέμενη κατάχρηση της θέσης ισχύος που κατείχε στην αγορά. Ο Μα, ο οποίος διατηρούσε συνήθως ένα ισχυρό προφίλ, εξαφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την κοινή γνώμη τους μήνες που ακολούθησαν.

Η καμπάνια του Κομμουνιστικού Κόμματος στη συνέχεια έβαλε άλλους στο στόχαστρο, όπως την Meituan (ισχυρό παίκτη στο delivery). H Alibaba υποχρεώθηκε να καταβάλλει πρόστιμο 2,8 δισ. Δολ. Και δεσμεύτηκε να αλλάξει τις πρακτικές της.

Η μετοχή της και γενικότερα οι μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κλάδου, κάνουν ράλι, καθώς οι επενδυτές εκτίμησαν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Η μετοχή της Alibaba ενισχύθηκε πάνω από 9% σήμερα, ενώ από τις αρχές του μήνα έχει εκτοξευτεί πάνω από 30%.

 

Πηγή:newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text