Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | Ifo: Επιδεινώθηκε ξανά το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία

Ifo: Επιδεινώθηκε ξανά το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ifo: Επιδεινώθηκε ξανά το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία

Το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε ξανά τον Οκτώβριο, καθώς τα προβλήματα στον εφοδιασμό επισκιάζουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo, μειώθηκε στις 97,8 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 98,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη πτώση του δείκτη, μετά από την κορύφωσή του στις 101,8 μονάδες τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για μείωση στις 98 μονάδες.

Τον Οκτώβριο οι επιχειρήσεις ήταν λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητες τους και ήταν περισσότερο σκεπτικές για τους επόμενους μήνες, ανέφερε το Ifo.

Η συνιστώσα των επιχειρηματικών προσδοκιών μειώθηκε στις 95,4 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 97,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο υποδείκτης για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων, υποχώρησε επίσης στις 100,1 από τις 100,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Στη μεταποίηση, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος μειώθηκε στις 17,2 από τις 20 μονάδες τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους και οι προσδοκίες επίσης επισκιάζονται περαιτέρω.

Στον τομέα των υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε ξανά, υποχωρώντας στις 16,5 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 19,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Στο εμπόριο, ο δείκτης υποχώρησε στις 3,7 από τις 9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι επιχειρήσεις ήταν πολύ λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάστασή τους και περισσότερο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text