Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Attica Bank: Αποκαλυπτήρια για τις δεσμευτικές προσφορές και αποφάσεις εντός της εβδομάδας

Attica Bank: Αποκαλυπτήρια για τις δεσμευτικές προσφορές και αποφάσεις εντός της εβδομάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Attica Bank: Αποκαλυπτήρια για τις δεσμευτικές προσφορές και αποφάσεις εντός της εβδομάδας

Μία ή δύο δεσμευτικές προσφορές φέρεται να παρέλαβαν χθες οι σύμβουλοι της Attica Bank, Axia Ventures και Euroxx.

Για την υποβολή των προσφορών είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τις 9 το βράδυ, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε παράταση κάποιων ωρών.

Σήμερα αναμένεται ανακοίνωση από την Αttica Bank για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, αφού θα έχει προηγηθεί ενημέρωση της διοίκησης από τους συμβούλους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση των συμβούλων με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές προκειμένου να διασαφηνιστούν οι όροι της προσφοράς τους και η ΤτΕ, ως εποπτεύουσα αρχή, θα ελέγξει την ποιότητα των επενδυτών και των κεφαλαίων με τα οποία σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Attica Bank. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει οριστεί στο εύρος από 120 έως 240 εκατ. ευρώ και συζητείται για το ανώτερο εύρος, καθώς η Τράπεζα έχει καταγράψει ζημιές της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ και έχει ένα κεφαλαιακό κενό που υπολογίζεται ακόμη υψηλότερο και το οποίο γνωρίζει μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος.

Για τις εξελίξεις στην Attica Bank θα ενημερωθεί και ο SSM, ο οποίος είχε δώσει διορία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στην Τράπεζα για να παρουσιάσει τον επενδυτή και το τεκμηριωμένο πλάνο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την οποία θα καλύψει το κεφαλαιακό της έλλειμμα.

Ενημέρωση θα έχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Attica Bank με ποσοστό 68,2%. Το ΤΧΣ, αν και θα παίξει σημαντικό ρόλο εφεξής για την Τράπεζα, έχει κρατηθεί έξω από τις διεργασίες.

Ουσιαστικά, μέσω του ΤΧΣ η Attica Bank θα κρατικοποιηθεί για να επανιδιωτικοποιηθεί. Αυτός είναι ο σχεδιασμός για την Τράπεζα, ο οποίος έχει ήδη υλοποιηθεί στο πρώτο σκέλος του μετά την απόκτηση ποσοστού 68,2% από το ΤΧΣ. Αυτό συνέβη μετά την εισαγωγή των 16.541.878 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank που εκδόθηκαν κατά τη μετατροπή των warrants.

Οι άλλοι δύο μέτοχοι υπέστησαν σημαντικό dilution, με το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ να υποχωρεί στο 14,7%, από 46,3% προηγουμένως και το ποσοστό του e-ΕΦΚΑ στο 10,3% από 32,5%.

 

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text