Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Προσφυγή από ΔΕΗ για το mega ΣΔΙΤ «Ultrafast Broadband»

Προσφυγή από ΔΕΗ για το mega ΣΔΙΤ «Ultrafast Broadband»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο «ULTRA-FAST BROADBAND», η ΔΕΗ προχώρησε την Δευτέρα το πρωί στην κατάθεση προσφυγής υποστηρίζοντας ότι η προσφορά της ήταν εμπρόθεσμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ένσταση που κατατέθηκε η ΔΕH αναφέρει ότι η προσφορά της κατατέθηκε εντός του χρονικού ορίου του διαγωνισμού ενώ παράλληλα κατατέθηκαν στοιχεία ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα είχαν κατατεθεί εμπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της ΔΕH είχε θεωρηθεί εκπρόθεσμη. Πηγές από την επιχείρηση ενέργειας είχαν τότε υποστηρίξει ότι όλα τα αρχεία κατατέθηκαν εμπρόθεσμα, ωστόσο, άλλες πηγές κοντά στη διαδικασία έλεγαν ότι η ΔΕΗ πήρε ένα ρίσκο μπαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εγκριθεί οι τεχνικές προσφορές των δύο υποψήφιων αναδόχων του Διαγωνισμού που είναι ο όμιλος ΟΤΕ και το σχήμα Grid Telecom (θυγατρική του ΑΔΜΗΕ) - Τέρνα Ενεργειακή.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να παγώσει μέχρι την εξέταση της προσφυγής.

Να θυμίσουμε από τα αρχικά οκτώ σχήματα που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον, τρία φημολογούνταν ότι θα προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Ο τρίτος ενδιαφερόμενος ήταν η ΔΕΗ. Εκτός της διαδικασίας έμειναν και οι Wind, Vodafone, AVAX, Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ και Ιντρακόμ.

Το UFBB εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan), το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ (2015) και του οποίου οι στόχοι, οι προσεγγίσεις και οι δράσεις ενσωματώνονται στην Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2020. Σχεδιάστηκε και έλαβε την πρώτη έγκριση για τη χρηματοδότησή του με πόρους της ΕΕ έπειτα από ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) έχει εξασφαλίσει δημόσια χρηματοδότηση ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ κι αναμένεται να συμβάλλει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των αστικών κέντρων και της ελληνικής περιφέρειας αφού αφορά δυνητικά 810.000 συνδέσεις – γραμμές, περίπου δηλαδή το 18% των συνολικών, προσφέροντάς ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο τουλάχιστον 100 Μbps.

Σημειωτέον ότι κάθε περιοχή (lot) έχει παρόμοιο προϋπολογισμό (περίπου 100 εκατ. ευρώ το καθένα) και περίπου τον ίδιο αριθμό εκτιμώμενων συνδέσεων (περίπου 110-120 χιλιάδες συνδέσεις το καθένα).

Μαρία Μόσχου

 

Πηγή:euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text