Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Αγγελίδης (Profile Software): Σε συνεχή αναζήτηση νέων εξαγορών - Παρόντες στα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου

Αγγελίδης (Profile Software): Σε συνεχή αναζήτηση νέων εξαγορών - Παρόντες στα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγγελίδης (Profile Software): Σε συνεχή αναζήτηση νέων εξαγορών - Παρόντες στα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού του Δημοσίου

Αύξηση τζίρου κατά 20 εκατ. ευρώ, μεγάλα έργα στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και κεντρικών τραπεζών, τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς και εξαγορών συνέχεια εμπεριέχει το επιχειρηματικό μέλλον της Profile Software, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ευάγγελος Αγγελίδης σε συνέντευξή του στο insider.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Profile, η οποία έχει ήδη παρουσία σε 45 χώρες και 4 ηπείρους, στοχεύει αφενός να διευρύνει το προϊοντικό της «οπλοστάσιο» μέσα από συμπληρωματικές ως προς τα προϊόντα της εξαγορές κι αφετέρου να ισχυροποιήσει την παρουσία της στη χώρα μας μέσα από την ανάληψη ψηφιακών έργων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία θα δημοπρατηθούν την επόμενη πενταετία.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να επενδύει στην τεχνολογία ως ένα από τα πρώτα επιτυχημένα fintech της χώρας που μετεξελίχθηκε σε ηγέτιδα εταιρεία πληροφορικής. Για το λόγο αυτό μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, θα συνεχίζει την δυναμική ανάπτυξη της θυγατρικής της εταιρείας «Profile Technologies SA» στη Θεσσαλονίκη, προσλαμβάνοντας τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον 30 νέα άτομα που θα συμβάλλουν στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

- Πώς κινείται η τρέχουσα χρονιά για την εταιρεία, ο στόχος για αύξηση τζίρου στα 20 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί θα επιτευχθεί; Ποιες είναι οι προσδοκίες και τα σχέδια για την συνέχεια;

Η Profile παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα εξαμήνου στα οποία είναι εμφανής η ανοδική πορεία του ομίλου και η συνεχής επίτευξη των στόχων του, καθώς καταγράφηκε σημαντική αύξηση των εσόδων και υπερδιπλασιασμός των κερδών. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες από τον όμιλο, ανάμεσα σε αυτές και η εξαγορά της σκανδιναβικής εταιρείας πληροφορική Centevo (από την  Euronext), στις αρχές του έτους, έχουν γίνει παρουσιάσεις νέων προϊόντων με σκοπό την πλήρη αυτοματοποίηση για treasury και custody, αλλά και της νέας πρωτοποριακής mobile-first πλατφόρμας για digital banking, με την επωνυμία finuevo, η οποία προσφέρει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά για όλων των ειδών τις τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Επιπλέον, στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις που θα αναφέρονται στην ανάληψη μεγάλων έργων στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και κεντρικών τραπεζών.

Με βάση τα παραπάνω και την προσήλωση του ομίλου μας στην υλοποίηση της στρατηγικής που θέτουμε, αλλά και στην επιβεβαίωση των ανακοινώσεων μας, πιστεύουμε ο στόχος των 20 εκατομμυρίων για το έτος είναι απολύτως εφικτός.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Centevo έχει περίπου 65 εταιρείες/ πελάτες στον χρηματοοικονομικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Σκανδιναβίας που αξιοποιούν τις λύσεις της. Το καλοκαίρι παρουσιάσαμε την αναβαθμισμένη end client λύση, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σε προσωπικό και ανάπτυξη ώστε σε συνδυασμό και με τις δικές μας λύσεις να προσφέρουμε μια «superplatform» για την διαχείριση επενδύσεων. Μια «ολιστική» πλατφόρμα, που θα απευθύνεται σε κάθε μέγεθος οργανισμού καλύπτοντας κρίσιμους τομείς, όπως mobile first, automation, compliance ώστε να αποτελεί ιδανική επιλογή για τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων, επαληθεύοντας την αξιολόγηση των διεθνών αναλυτών ως προς την τεχνολογία και την ποιότητα των εφαρμογών που αναπτύσσουμε.

- Ήδη από όταν ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% της Centevo είχατε αναφέρει ότι βρίσκεστε σε συνομιλίες και με άλλες εταιρείες, διερευνώντας τις προοπτικές νέων εξαγορών. Πώς προχωρούν οι συζητήσεις, έχουν ωριμάσει; Κι αν ναι, παραμένετε προσανατολισμένοι σε εταιρείες του εξωτερικού και με συναφές αντικείμενο ή στόχος είναι η επέκτασή των δραστηριοτήτων σας και σε νέους τομείς;

Ο όμιλος μας κινείται βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, στον οποίο περιλαμβάνονται οι αποτιμήσεις της αγοράς, οι τάσεις αλλά και το πως εξελίσσεται ο κλάδος. Με προσεκτικό τρόπο, χωρίς υπερβολές, με σεβασμό στους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους.

Βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση και αξιολόγηση διαφόρων προτάσεων, που συμπληρώνουν τις λύσεις μας, αφορούν στην περιοχή της Ευρώπης και προσφέρουν την απαραίτητη «σύμπνοια» ώστε να είναι επιτυχής η ενσωμάτωση, όπως και με τις προηγούμενες εξαγορές. Αξιολογώντας τις προτάσεις αυτές, έχουμε ήδη συναντηθεί με πάνω από 10 ενδιαφέροντα σχήματα και θεωρούμε ότι εντός του 2022 θα μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι περισσότερο.

- Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φωνές για τις θετικές προοπτικές του ελληνικού fintech startup οικοσυστήματος. Πώς κρίνετε εσείς τις προοπτικές του; Θα σας ενδιέφερε να διευρύνετε την εμπλοκή σας σε αυτό;

Το Fintech είναι ανερχόμενη τάση παγκοσμίως κι αφορά σε υπηρεσίες και λύσεις που τώρα γίνονται πιο απαραίτητες λόγω της γενικότερης κατάστασης. Εμείς αποτελούμε την απόδειξη ενός επιτυχημένου fintech που έχει εξελιχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα και διαθέτει δυναμικά ανερχόμενη παρουσία στο εξωτερικό, ανταγωνιζόμενη επιτυχώς τόσο με διεθνείς εταιρείες όσο και με fintech.

Ο όμιλος έχει ήδη εμπειρία στο χώρο και επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες που ενδυναμώνουν τους πελάτες μας. Συνεπώς το ελληνικό fintech, είναι για εμάς τρόπος επιχειρηματικής συμπεριφοράς. Ωστόσο η Profile προτιμά να επενδύει σε λίγο πιο ώριμα σχήματα, άρα εκεί είναι ο χώρος που αναζητούμε προς το παρόν πιθανές συνεργασίες.

- Την προηγούμενη χρονιά προχωρήσατε στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας «Profile Technologies SA» με στόχο να λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη. Πώς προχωρά το συγκεκριμένο πρότζεκτ;

Αναπτύσσεται δυναμικά και προσλαμβάνει συνεχώς νέους αλλά και έμπειρους επαγγελματίες. Ήδη το κέντρο έχει ενισχυθεί με μια ομάδα νέων developers, απασχολεί περίπου 10 άτομα και έχει ως στόχο τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Σημειώστε ότι ορισμένες νέες λύσεις που παρουσιάστηκαν από τον όμιλο το προηγούμενο εξάμηνο, υλοποιήθηκαν  σε συνεργασία με το κέντρο τεχνολογίας μας, καθώς πρόκειται για συστήματα που συνδυάζουν αυτοματισμούς και προηγμένες λειτουργικότητες.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε περαιτέρω τις επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα, προσελκύοντας υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Βέβαια η ανεύρεση των κατάλληλων επαγγελματιών, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση για τις εταιρείες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εξ αιτίας και του λεγόμενου brain drain των προηγουμένων ετών. Ευελπιστούμε όμως ότι με το γενικότερο κλίμα αλλαγής στη χώρα θα έχουμε τη δυνατότητα προσέγγισης νέων καταρτισμένων επαγγελματιών εντός και εκτός συνόρων, καθώς αναζητούμε τουλάχιστον 30 νέα άτομα για τα γραφεία μας την επόμενη χρονιά.

- Η πανδημία λειτούργησε καταλυτικά για τον μετασχηματισμό τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Με την αρωγή του Ταμείου Ανάκαμψης μάλιστα, αναμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να δημοπρατηθούν - υλοποιηθούν έργα ύψους 6 δισ. ευρώ. Σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας και να διεκδικήσετε συγκεκριμένα έργα;

Η αλλαγή νοοτροπίας γύρω από την ηλεκτρονική επικοινωνία και η αποδοχή του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο από το δημόσιο τομέα όσο και από τους πολίτες, αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την αποτελεσματικότητα της και την εξυπηρέτηση του πολίτη, με έμμεσες και άμεσες ευεργετικές συνέπειες στην οικονομία.

Η Profile, όπως αναφέρατε, έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε έργα του Δημοσίου τομέα, όπως το έργο ΣΔΙΤ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην πραγμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού για τα ελληνικά δικαστήρια της επικράτειας. Πέρα όμως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο όμιλος έχει πολυετή εμπειρία στην επιτυχή υλοποίηση αντίστοιχων έργων, όπως μεταξύ άλλων, οι ψηφιακές υπηρεσίες της Δημόσιας Περιουσίας για το Υπουργείο Οικονομικών, το έργο που αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος επιχειρηματικής ευφυίας στο Υπουργείο Παιδείας, μια σειρά έργων που αφορούν στο GDPR, καθώς και το ηλεκτρονικό πινάκιο των Ελληνικών Δικαστηρίων, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του χρόνου που έχει συμφωνηθεί.

Παράλληλα, μια ομάδα έμπειρων συμβούλων υλοποιεί για λογαριασμό των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών το έργο που αφορά στην ενιαία μισθοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο θα ενταχθεί σταδιακά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας.

Με βάση την εμπειρία και το αντικείμενο μας, οι τομείς του Δημοσίου στους οποίους εστιάζουμε περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, ενώ ανάμεσα στους φορείς που περιλαμβάνονται στη λίστα ενδιαφέροντος του ομίλου, είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, η  ΑΑΔΕ, οι φορείς διαχείρισης  της Δημόσιας Περιουσίας αλλά και οι φορείς διαχείρισης Δημόσιου και Ιδιωτικού Χρέους καθώς και ο φορέας διαχείρισης του νέου Κεφαλαιοποιητικού Συστήματος.

Αυτή την περίοδο οι ιδέες του ψηφιακού μετασχηματισμού προσπαθούν να μετουσιωθούν σε πράξη, εκτιμούμε ότι του χρόνου θα αρχίσουν να προκηρύσσονται τα πρώτα έργα και θα δούμε τις πρώτες υλοποιήσεις το 2023. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε έργα της τάξης των 100 εκατ. για την τετραετία 2023-2026, από περίπου 30 εκατ. που υλοποιούμε σήμερα. Έχοντας διεθνή παρουσία σε 45 χώρες και 4 ηπείρους, αλλά και άριστη τοπική τεχνογνωσία και επιτυχία υλοποίησης, επί 30 χρόνια, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σε σχέση και με την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να διεκδικήσουμε έργα σε τομείς στους οποίους τα χαρακτηριστικά, η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας, προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

- Πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα όμως, ποιες προκλήσεις φέρνει για την αγορά η «χιονοστιβάδα» ψηφιακών έργων που έρχονται;

Η απορρόφηση των κονδυλίων που προβλέπει το Ταμείο, προϋποθέτει την έγκαιρη υλοποίηση πολλών και μεγάλων ψηφιακών έργων, σε μια τάξη μεγέθους μάλλον πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Εκτιμούμε όμως ότι εφόσον υπάρξει σωστός προγραμματισμός και οργάνωση από την πλευρά του Δημοσίου που προκηρύσσει τα έργα, χωρίς καθυστερήσεις και εμπλοκές, υπάρχει και η τεχνογνωσία από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί πολύ υψηλό ποσοστό απορρόφησης και να προκύψουν έγκαιρα τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, προς όφελος όχι μόνο του Δημοσίου, αλλά και της οικονομίας και των πολιτών.

Νίκη Παπάζογλου

 

Πηγή:insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text