Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πράσινο ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πράσινο ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πράσινο ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ

Στην πρώτη πράσινη ομολογιακή της έκδοση προχώρησε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

Το βιβλίο προσφορών, που άνοιξε πριν από λίγο στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων 300 – 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποτελέσουν πρόσθετη ρευστότητα στο πλαίσιο της κάλυψης των υποχρεώσεων MREL (Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων που πρέπει να καλύψουν οι τράπεζες μέχρι το τέλος του 2025), η οποία θα κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση ΑΠΕ, φωτοβολταϊκών και του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Πρόκειται για ομόλογο preferred senior, διάρκειας 6 ετών με το επιτόκιο να αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ του 4%.

Ανάδοχοι της έκδοσης έχουν αναλάβει οι: Goldman Sachs, Bank of America – Merrill Lynch, BNP Paribas, Morgan Stanley, Nomura και UBS. Ενόψει της έκδοσης, χθες και προχθές η Τράπεζα πραγματοποίησε επαφές με 25 επενδυτές και το ενδιαφέρον αναμένεται ισχυρό.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει καλύψει ουσιαστικά τις υποχρεώσεις για άντληση κεφαλαίων για φέτος μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 1,38 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και την έκδοση του ομολόγου ΑΤ1 των 600 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα είχε εκδώσει και δύο ομόλογα Tier II εντός του 2020, αντλώντας κεφάλαια 900 εκατ. ευρώ. Η νέα και πρώτη πράσινη ομολογιακή έκδοση για την Τράπεζα πραγματοποιείται, αξιοποιώντας το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στις αγορές, αλλά και το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την ίδια την Τράπεζα μετά τη δραστική υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσής της με αιχμή τη μείωση των κόκκινων δανείων.

 

Πηγή:newmoney.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text