Αρχική | Οικονομία | Ελληνικοί Δείκτες | Eurostat – Οι κενές θέσεις εργασίας στην ΕΕ – Πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Eurostat – Οι κενές θέσεις εργασίας στην ΕΕ – Πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Eurostat – Οι κενές θέσεις εργασίας στην ΕΕ – Πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Στο 14,5% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού, δηλαδή ηλικίας 15-74 ετών, ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίας στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με την Ελλάδα να φιγουράρει στην τρίτη θέση μετά την Ισπανία και την Ιταλία, με ποσοστό 23,2%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε και δημοσίευσε η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat, σύμφωνα με την οποία σημαντική παράμετρο στη διαμόρφωση των κενών θέσεων αποτελεί η ανεργία. Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι άνεργοι αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ του συνολικού ποσοστού ήτοι 7,0% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού στην ΕΕ.

Οι υπόλοιπες ομάδες που συνθέτουν το αποτέλεσμα ήταν: «άτομα διαθέσιμα για εργασία, που, όμως, δεν αναζητούν εργασία» (3,8% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού), «υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης» (2,9%) και «άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμο» (0,8%).

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, οι κενές θέσεις εργασίας ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού ήταν περισσότερες στην Ισπανία (25,1% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού), στην Ιταλία (23,6%) και στην Ελλάδα (23,2%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Τσεχία (4,6%), στη Μάλτα (5,8%) και στην Πολωνία (6,2%).

Η ανεργία ήταν η μεγαλύτερη συνιστώσα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, εκτός από την Ιταλία και την Ολλανδία.

Στην Ιταλία, η κατηγορία «άτομα διαθέσιμα για εργασία που δεν αναζητούν εργασία» αντιπροσώπευαν το 11,5% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού και συνέβαλαν περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Στην Ολλανδία, οι «υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης» (6,0% του εκτεταμένου εργατικού δυναμικού) συνέβαλαν περισσότερο.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text