Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Μετασυνεδριακό σχόλιο της Τετάρτης, 27.10.21. Ο ΓΔ κρατιέται σταθερά λίγο πάνω από τις 900 μονάδες

Μετασυνεδριακό σχόλιο της Τετάρτης, 27.10.21. Ο ΓΔ κρατιέται σταθερά λίγο πάνω από τις 900 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 

Ικανοποιητική θα λέγαμε ότι ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου καθώς ο ΓΔ (+0,50%, στις 906 μονάδες με 48 εκατ τζίρο) σχημάτισε ακόμη άλλον έναν τοπικό πυθμένα σε ανερχόμενη διάταξη δείχνοντας ότι η τάση, βραχυχρόνια-μεσοχρόνια-μεσομακροχρόνια είναι ανοδική με πιθανότητες να δούμε νέο υψηλό έτους μέσα στο τελευταίο δίμηνο του 2021.

 

Η αισιοδοξία μας θα εγκαταλειφθεί εάν ο ΓΔ υποστεί άμεσα μια απότομη ισχυρή βύθιση κάτω των 884 μονάδων (το χαμηλό 15 ημερών).

 

Στρατηγική για αύριο, 29/10/2021

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό διμήνου των 912 μονάδων το ΤΧ θα αυξήσει περαιτέρω τις ήδη υψηλές μετοχικές του θέσεις.

 

Μετοχές

 

Παρά το ανοδικό κλείσιμο του ΓΔ οι ανοδικές μετοχές ισαρίθμησαν των καθοδικών ενώ 4 εμπορεύσιμες μετοχές, οι ΒΥΤΕ, ΚΟΥΕΣ, ΔΕΗ, ΑΤΤΙΚΑ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους μεγαλύτερες του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΚΡΙ,ΠΛΑΚΡ και ΠΑΠ που σημείωσαν πτώσεις χειρότερες του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : ήταν και πάλι μια της πληροφορικής, η ΒΥΤΕ που διέσπασε με σφοδρότητα ανοδικά με μεγάλη άνοδο +6,15% και μεγάλον όγκο 51 χιλ τεμαχίων, σχηματισμό ανοδικής ανάπαυλας.

 

Η ΔΕΗ επίσης εντυπωσίασε χθες με μεγάλη άνοδο +3,41% ανακτώντας πάνω από το 50% της βύθισης που οφείλετο στην ανακοίνωση ΑΜΚ. Και όμως, η ΑΜΚ θα σταθεροποιήσει την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ σε επίπεδα άνω 2 δις ώστε να εισέλθει στον δείκτη MSCI τον οποίον ακολουθούν πολλοί ξένοι θεσμικοί.

 

Τα ΕΛΠΕ, η ΜΟΗ, ο ΟΠΑΠ και ο ΜΥΤΙΛ έχουν στρώσει ελκυστικά για αγορές γραφήματα κινούμενες λίγο κάτω από έγκυρες (πολλαπλών σημείων επαφής) αντιστάσεις.

 

Τέλος, η τρέχουσα τάση του ΓΔ επιβεβαιώνεται σαν ανοδική καθώς αρκετές μετοχές σημείωσαν χθες νέα υψηλά έτους όπως οι, ΚΟΥΕΣ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΒΥΤΕ, ΟΠΑΠ (εάν λαμβάναμε υπόψη το προμέρισμα του ΟΠΑΠ που κόπηκε πριν λίγες μέρες).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ ελπίζουμε.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text