Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ – Ανοίγει την Τρίτη 2/11 το βιβλίο προσφορών

ΔΕΗ – Ανοίγει την Τρίτη 2/11 το βιβλίο προσφορών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ – Ανοίγει την Τρίτη 2/11 το βιβλίο προσφορών

Λίγα 24ωρα απομένουν ώστε η ΔΕΗ να εισέλθει στη νέα εποχή. Η 71χρονη εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας που για δεκαετίες ανέπτυσσε τη χώρα, έφερε το φως σε κάθε σπίτι της επικράτειας κι εκβιομηχάνισε την ελληνική οικονομία λίγα χρόνια μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, αλλάζει σελίδα.

Με λιγότερο δημόσιο και μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού κεφαλαίου επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει και να σύρει το άρμα της ενεργειακής μετάβασης προς την «πράσινη» και βιώσιμη ανάπτυξη. Επώνυμα και με τεράστια οικονομική επιφάνεια funds συνωστίζονται για να αγοράσουν ΔΕΗ, ενώ ήδη ένα εκ των πλουσιότερων διεθνώς το CVC έχει τοποθετηθεί ως Cornerstone Επενδυτής, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική εταιρία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σελίδα της εταιρίας, βρίσκεται προς το τέλος της. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών. Θα μείνει ανοικτό μέχρι την Πέμπτη 4 του μηνός και την Παρασκευή θα γίνει η κατανομή (allocation) των μετοχών. Οι πληροφορίες θέλουν το εύρος τιμών να είναι περίπου στα 8,5 με 9 ευρώ ανά μετοχή.

Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ώστε να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ανάψει, εκτός απρόοπτου, το πράσινο φως.

Η κατανομή των μετοχών θα γίνει με βάση ιστορικά στοιχεία και σύμφωνα με επενδυτικές συμπεριφορές, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Δηλαδή θα προτιμηθούν θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές με μακροπρόθεσμη προοπτική και όχι hedge funds ή άλλοι που αποσκοπούν στην πώληση μετοχών με την κατοχύρωση των πρώτων κερδών.

Δεδομένο θεωρείται επίσης, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ότι δεν θα υπάρξει άλλο fund με μερίδιο 10% στο μετοχικό κεφάλαιο. Θα υπάρξουν παίκτες με υψηλά ποσοστά αλλά κάτω από το προαναφερόμενο ποσοστό.

Οι εκτιμήσεις θέλουν επίσης να συγκεντρώνεται ποσό της τάξης του 1 με 1,5 δις. ευρώ, ενώ η εταιρία ως γνωστόν με τον τρόπο που έχει αποφασίσει για την περαιτέρω μετοχοποίηση έχει στοχεύσει τα 750 εκ. ευρώ.

Χρήστος Κολώνας

 

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text