Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Σε υψηλό 16 μηνών η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Σε υψηλό 16 μηνών η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε υψηλό 16 μηνών η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Δύσπιστοι απέναντι στην Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζονται οι επενδυτές, οι οποίοι επιμένουν να ποντάρουν στην αύξηση των μηδενικών επιτοκίων και στην απόσυρση της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στο σημερινό sell off στην αγορά των κρατικών ομολόγων.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εξέφρασε χθες τη βεβαιότητα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για όσο χρειαστεί. Ωστόσο, αυτό δεν έπεισε τους επενδυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2022.

Η σημερινή εκτόξευση του πληθωρισμού στις χώρες της Ευρωζώνης στο 4,1%, σε συνδυασμό με την παραδοχή ότι οι τρέχουσες συνθήκες θα διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, έρχονται να επιβεβαιώσουν εν μέρει τους αναλυτές.

Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου εκτινάσσεται σήμερα κατά 223 μονάδες βάσης και σκαρφαλώνει στο 1,284%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020 (δηλαδή των τελευταίων 16 μηνών).

Πέραν των ελληνικών ομολόγων, αξιοσημείωτες πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Χαρακτηριστικά, η απόδοση του γερμανικού αυξάνεται κατά 61 μονάδες βάσης και καθορίζεται στο -0,08%. den-peithei-i-lagkarnt-se-ypsilo-16-minon-i-apodosi-ton-ellinikon-omologon0

Αντίστοιχα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς εκρήγνυται κατά 185 μονάδες βάσης και στο 1,169%, ενώ του ισπανικού 10ετούς ενισχύεται κατά 116 μονάδες βάσης και το 0,626%.

Από εκεί και πέρα, η απόδοση του πορτογαλικού βρίσκεται στο +140 μονάδες βάσης και το 0,548%, του γαλλικού στο +89 μονάδες βάσης και το 0,286% και του ιρλανδικού στο +64 μονάδες βάσης και το 0,335%.

 

Πηγή:moneyreview.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text