Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Γέλεν: Οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν στη διάρκεια του 2022

Γέλεν: Οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν στη διάρκεια του 2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γέλεν: Οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν στη διάρκεια του 2022

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε πως εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο πληθωρισμός είναι ένα προσωρινό αποτέλεσμα σοβαρών προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και αναμένει πως οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν στη διάρκεια του 2022 καθώς οι άνθρωποι θα επιστρέφουν στις δουλειές τους και η ζήτηση θα μετατοπιστεί και πάλι προς τον τομέα των υπηρεσιών.

«Καθώς η ζήτηση μετατοπίζεται και πάλι προς τις υπηρεσίες και η προσφορά έχει μια ευκαιρία για να προσαρμοστεί, πιστεύω πως οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν και θα δούμε χαμηλότερους μηνιαίους ρυθμούς πληθωρισμού, πιστεύω, έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022», δήλωσε η Γέλεν στο CNN σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο από τη Ρώμη.

Η Γέλεν, που θα συμμετάσχει σήμερα σε μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και Υγείας της Ομάδας των 20 (G20), δήλωσε πως οι πληθωριστικές πιέσεις πυροδοτήθηκαν από τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και μια αύξηση των τιμών της ενέργειας, αλλά θα αρχίσουν να αμβλύνονται τους ερχόμενους μήνες.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως οι άνθρωποι είναι πιο σίγουροι για την αγορά εργασίας, και τα επίπεδα του εισοδήματος αυξάνονται, ιδίως για τους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών.

Σε άλλη συνέντευξη στο CNBC, η Τζάνετ Γέλεν είπε πως δύο σημαντικά νομοσχέδια δαπανών που είναι καθ΄οδόν προς το Κογκρέσο θα βοηθήσουν επίσης να μειωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνοντας το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών.

Η Γέλεν δήλωσε στο CNBC πως αναμένει ότι η αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ενισχυθεί και η ανεργία θα μειωθεί κι άλλο καθώς η πανδημία μετριάζεται και οι άνθρωποι επιστρέφουν στις δουλειές τους.

 

Πηγή: kathimerini,gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text