Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται σήμερα, Τετ, 3/11/21, λίγο πάνω από τις 900 μονάδες και πολύ κοντά στο υψηλό ενάμιση μήνα

Ο ΓΔ κινείται σήμερα, Τετ, 3/11/21, λίγο πάνω από τις 900 μονάδες και πολύ κοντά στο υψηλό ενάμιση μήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον ικανοποιητική θεωρούμε την μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 906 μονάδες, στις 4.10 μμ) και μέτριο για την εποχή τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), κινείται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 900 μονάδων και πολύ κοντά στο υψηλό 30 ημερών των 908 μονάδων, με μόνο μειονέκτημα ότι το σημερινό candlestick του ΓΔ είναι μαύρος διάττοντας (άνοιγμα χαμηλά, ενδιάμεσο ημέρας ψηλά και τρέχον πάλι χαμηλά).

Όμως, σε γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων (κοίτα διάγραμμα) η εμφάνιση του ΓΔ είναι ανοδική – bullish καθώς αυτός κινείται επίμονα πολύ κοντά στο άνω όριο του οριζοντίου καναλιού αναμονής των 884-908 μονάδων το οποίο μπορεί εύκολα να διασπάσθεί ανοδικά και να δώσει σήμα αγορών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 908 μονάδων, λίγο δύσκολο απ ότι φαίνεται, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 87% σε 92%, αγοράζοντας 1000 ΠΡΟΦ και 1000 ΕΤΕ.

Μετοχές

Παρά την οριακή άνοδο του ΓΔ, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ μια μετοχή η ΠΡΟΦ σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 3 μετοχές, τις ΒΙΟΣΣΚ, ΜΙΓ και ΕΥΑΠΣ, που σημειώνουν μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΠΡΟΦ που σημειώνει μέγιστο διμήνου με μεγάλους όγκους και όχι η ΙΝΛΟΤ καθόσον η τελευταία έχει ακόμα αρνητική καθαρή θέση.

ΔΕΗ : Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η τρέχουσα τιμή κινείται στα περίπου 9,5 ευρώ ενώ η ΑΜΚ πιθανολογείται ότι θα καταλήξει βάσει book building (δημοπρασία μεταξύ θεσμικών επενδυτών ποιοί θα προσφέρουν τις μεγαλύτερες τιμές συμμετοχής στην ΑΜΚ) κοντά στα 9 ευρώ, που σημαίνει ότι στην αγορά επικρατεί αισιοδοξία ότι μετά την ΑΜΚ η τιμή της ΔΕΗ γρήγορα θα ανέβει πάνω από τα 9,5 ευρώ (άρα συμφέρει η συμμετοχή των μικρών στην ΑΜΚ).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα  αγκιστριού – υψηλών τριμήνου : δίνει σήμερα μόνον η ΙΝΛΟΤ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΛΦΑ με στροφέα τα 1,18 ευρώ, ΜΟΗ 15,1, ΠΛΑΚΡ 18,6 και ΣΑΡ 9.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι τραπεζικές ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.

Από σήμερα θα παρακολουθούμε και την μετοχή ΜΟΤΟ (Μοτοδυναμική) που κατά τις τελευταίες εβδομάδες αύξησε την εμπορευσιμότητά της.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2021  εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.

 

 

Επιλέξτε το banner για περισσότερες πληροφορίες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text