Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η πορεία της αγοράς, οι εφοδιαστικές αλυσίδες, τα δημοσιευόμενα 9μηνα

Η πορεία της αγοράς, οι εφοδιαστικές αλυσίδες, τα δημοσιευόμενα 9μηνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πορεία της αγοράς, οι εφοδιαστικές αλυσίδες, τα δημοσιευόμενα 9μηνα

Η αγορά συνεχίζει τη νωχελική πορεία της, γύρω από τις 900 μονάδες. Όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτή η κατάσταση κουράζει, αλλά δε μας ενοχλεί. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει απώλεια κεφαλαίου σ’ αυτή τη φάση, ενώ, σποραδικά, δημιουργούνται ευκαιρίες σε μεμονωμένες μετοχές.

Ας μην έχουμε άγχος λοιπόν και ας αρχίσουμε να αποβάλλουμε την αρνητική ψυχολογία και το φόβο που μας δημιούργησε η περίοδος 2009 - 2017. Όμως, νομίζω ότι, για τους περισσότερους από μας, αυτή η αρνητική ψυχολογία έχει πλέον παρέλθει.

 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σήμερα στις 908,12 μονάδες. Βρίσκεται κατά 4,25% πάνω από τον ΚΜΟ-200, ο οποίος ανεβαίνει με ρυθμό 0,5 έως 0,6 μονάδες την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η καμπύλη του ΚΜΟ-200, καθώς βρίσκεται πλέον στις 869,53 μονάδες, βρίσκεται στην υψηλότερη τιμή της από την 5/2/2015 (θα υπάρξει άρθρο στο περιοδικό για το θέμα αυτό το οποίο θα συνοδεύεται από διαγράμματα). Με λίγα λόγια, τί σημαίνει αυτό: Η καμπύλη του ΓΔ, αυτός ο αργόσυρτος δείκτης, επιβεβαιώνει τη μεγάλη έξοδο της αγοράς από τη μεγάλη -τη μεγαλύτερη στην ιστορία του Χρηματιστηρίου- “λακούβα” που είχε βρεθεί μετά το 2009. Το έχουμε ξαναπεί και θα πρέπει να το κατανοήσουμε: Τα μεγέθη, τα σημαντικά μεγέθη του Χρηματιστηρίου, που προσδιορίζουν τη φάση και τη μακροχρόνια πορεία του, κινούνται αργά.

 

Χαιρόμαστε που η ΜΟΤΟ, βρέθηκε σήμερα πάνω από την τιμή που την αγοράσαμε. Όπως έχουμε εξηγήσει, γνωρίζαμε ότι, ήταν πολύ πιθανό, να αγοράσουμε τη μετοχή και αυτή στη συνέχεια να υποχωρήσει, αφού την ημέρα αγοράς της, είχε ανέβει κατά 20% περίπου. Το ότι, μία μετοχή που “κοιμόταν” επί μήνες, πέτυχε άνοδο 20% και μετά υποχώρησε μόλις 5% και σε λίγες μέρες ξανάπιασε την τιμή του 1,69 και έκλεισε σήμερα στο 1,70, για μας σημαίνει πολλά και επιβεβαιώνει ότι η μετοχή έχει ήδη εισέλθει σε μία πορεία ανόδου που θα την φέρει κοντά στην τιμή στόχο που εμείς έχουμε θέσει για το τέλος του 2023, η οποία είναι € 2,60.

Στο τεύχος, θα εξετάσουμε και πάλι και την ΑΛΜΥ, η οποία, εκτιμούμε, ότι είναι από τις αδικημένες της αγοράς.

 

Χαιρόμαστε που τα, έστω λίγα, μέχρι στιγμής αποτελέσματα 9μήνου που έχουν δημοσιευθεί, αφού, επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι τα μεγέθη των επιχειρήσεων κινούνται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που θα βοηθήσει την αγορά να κινηθεί καλύτερα. Αύριο, θα δημοσιεύσουμε τις εκτιμήσεις μας για την κερδοφορία των εταιριών που έχουν δημοσιεύσει 9μηνο. Μέχρι στιγμής, έχουμε δύο θετικές αναθεωρήσεις και καμία πτωτική.

Σας παρουσιάζουμε και το εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου. Αύριο θα δημοσιευθούν και τα θέματα του τεύχους. Όμως, αξίζει να αναφερθούμε για λίγο στο “κύριο θέμα”. Έχει να κάνει με την εφοδιαστική αλυσίδα. Όμως, ξεφεύγει απ’ αυτά που όλοι διαβάζουμε σήμερα, στα διάφορα sites και πρχωρά λίγο παραπάνω. Πώς θα τελειώσει η κρίση των εφοδιαστικών αλυσίδων; Και κυρίως, τί θα γίνει μετά; Τί περιβάλλον θα υπάρξει στην παγκόσμια οικονομία; Η εκτίμησή μας -και αυτή προσπαθούμε να τεκμηριώσουμε στο τεύχος- είναι ότι, όταν η κρίση τελειώσει, θα υπάρχει μία παγκόσμια παραγωγική μηχανή που θα δουλεύει σε ψηλά επίπεδα παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ από την άλλη πλευρά, θα υπάρχει μία κορεσμένη ζήτηση, κάτι που θα οδηγήσει αρκετούς κλάδους σε πτώση, αφού πολλές εταιρίες θα έχουν γεμίσει τις αποθήκες τους με αποθέματα που δύσκολα θα πουλιούνται, με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα φάση. Και θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις αγορές.

 

Τελικά, διάφορα λάθη που εντοπίσαμε στον υπολογισμό των μακροχρόνιων αποδόσεων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, μας εμποδίζει να δημοσιεύσουμε το σύνολο του αφιερώματος. Όμως, δημοσιεύουμε αυτό που κυρίως ενδιαφέρει εσάς, δηλαδή τις μετοχές που παρουσιάζονται στα χαρτοφυλάκια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων και τις μεταβολές που υπήρξαν σε σχέση με το β’ τρίμηνο (30/6/2021). Αύριο θα υπάρξει το σύνολο των κειμένων.

 

Δείτε: Τα μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, κατά το δ' τρίμηνο 2021 (εδώ) - Η διάρθρωση των χαρτοφυλακίων στις 30/9/2021 (εδώ) - Κλαδική Ανάλυση και η κινητικότητα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων (εδώ) (στους πίνακες του τμήματος αυτού θα βρείτε και τους συνδέσμους για τα αναλυτικά χαρτοφυλάκια του κάθε Αμοιβαίου Κεφαλαίου που καλύπτουν την περίοδο των 3 τελευταίων ετών) - Μεταβολές στα χαρτοφυλάκια των μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων (2018 - 2021) (εδώ).

 

Καλό σας βράδυ!


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text