Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 234 | ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:Εντυπωσιακά αποτελέσματα- Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:Εντυπωσιακά αποτελέσματα- Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:Εντυπωσιακά αποτελέσματα- Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων

 

 

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ


Εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη Μοτοδυναμική - Ανοδική αναθεώρηση προβλέψεων

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα 9μήνου της “Μοτοδυναμική ΑΕΕ” (ΜΟΤΟ) (εδώ), σημειώνουμε ότι:

- Πρόκειται για τα καλύτερα αποτελέσματα 9μήνου στην ιστορία της εταιρίας.

- Η εταιρία, μετά την ανάληψη της αντιπροσωπείας της Sixt, έχει αλλάξει φυσιογνωμία και -σε κάποιο βαθμό- ακολουθεί το μοντέλο ανάπτυξης της “Autohellas”, κάτι που εμείς το βρίσκουμε ως ορθό, λόγω της φύσης της, η εταιρία έχει τη δυνατότητα μετεξέλιξής της. Εκτιμούμε ότι, στο μέλλον, θα εμπλακεί περισσότερο ενεργητικά στον τομέα του αυτοκινήτου.

- Οι πωλήσεις της Sixt αυξήθηκαν κατά 81,4%, κάτι που δικαιολογείται από την καλύτερη από το αναμενόμενο πορεία του τουρισμού, αλλά και τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών μίσθωσης (μισθώματα αυτοκινήτων).

- Οι πωλήσεις της Yamaha, είχαν ανέλπιστα θετική επίδοση και αυξήθηκαν κατά 28,0%.

- Το σύνολο των πωλήσεων έφθασε στα € 74,3 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση κατά +24,5%.

- Τα κέρδη ΕΒΙDTA αυξήθηκαν σε € 12,1 εκατομμύρια, από € 6,1 εκατομμύρια κατά το 2021.

- Τα κέρδη προ φόρων, αυξήθηκαν σε € 6,085 εκατομμύρια, έναντι ζημιών € 1,163 εκατομμύρια στο 9μηνο του 2020.

- Καθώς η δραστηριότητα της Sixt, στην ουσία ξεκίνησε από το 2019 και μεσολάβησε η πανδημία, στην ουσία δεν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των τριμήνων των προηγούμενων ετών, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα “μοντέλο” συμπεριφοράς της εταιρίας, από χρονιά σε χρονιά, με δεδομένη μάλιστα την εξαιρετικά μεγάλη εποχικότητα της δραστηριότητάς της.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν -και ξεπερνούν- τις προβλέψεις μας για μία πολύ θετική χρονιά για την εταιρία. Η υπέρβαση των προβλέψεων, οφείλεται σε: α) καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις της Yamaha, β) καλύτερες του αναμενόμενου πωλήσεις της Sixt και γ) στα υψηλότερα περιθώρια κέρδους της Sixt.

Τα παραπάνω, είναι αποτέλεσμα της πολύ θετικής και καλύτερης της αναμενόμενης καλοκαιρινής σεζόν.

Μετά από τα παραπάνω, αναθεωρούμε τις προβλέψεις: α) πωλήσεων, από € 96 εκατομμύρια, σε € 99 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη (μφ) σε € 5,1 εκατομμύρια. Σημειώνουμε ότι, η μείωση των κερδών κατά το δ’ τρίμηνο της χρήσης, είναι σύνηθες φαινόμενο για την εταιρία, αφού παρά την εξέλιξη των πωλήσεων, το μικτό περιθώριο κέρδους στο συγκεκριμένο διάστημα είναι πολύ πιο χαμηλό.

Η εταιρία έχει 29.250.000 μετοχές και η κεφαλαιοποίησή της, στις 3/11/2021, (με τιμή € 1,70) φτάνει στα € 49,7 εκατομμύρια, και η σχέση Ρ/Ε με βάση τα αναμενόμενα κέρδη (για το σύνολο του 2021) είναι 9,7.

Εκτιμούμε ότι κατά το 2022, με δεδομένη την αύξηση του τουρισμού, θα μπορέσει να έχει αύξηση κερδών τουλάχιστον 30% και ότι αυτά θα προσεγγίσουν τα € 6,8 εκατομμύρια. Με βάση τον υπολογισμό αυτό, εκτιμούμε ότι η τιμή της μετοχής, κατά το 2022, θα μπορέσει να υπερβεί τα € 2,60.

Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι σχετικά μέτρια, αφού ο μ.ο. συναλλαγών της κατά το τρέχον έτος βρίσκεται στις 22.541 μετοχές, αυξημένος σε σχέση με το 2020 (16.438 μετοχές).

Μετά από έκτακτο αιτιολογικό μήνυμά μας προς τους συνδρομητές των σελίδων του “απόλυτου συστήματος”, στις 20/10/2021, προχωρήσαμε στην ένταξη της μετοχής της ΜΟΤΟ, στο “εκπαιδευτικό χαρτοφυλάκιο της στήλης”, στη θέση της μετοχής της ΑΛΦΑ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text