Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 234 | ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Η εταιρία δεν έχει λόγους να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Η εταιρία δεν έχει λόγους να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Η εταιρία δεν έχει λόγους να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο

 

 

 

 

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

 

Η εταιρία δεν έχει λόγους να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο

 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ”, κ. Εμμανουήλ Καραμολέγκος, αγόρασε από την κα Μαρία Καραμολέγκου 1.920.700 μετοχές (20,17% των συνολικών μετοχών) έναντι τιμήματος € 2,50, με αποτέλεσμα να αυξήσει την διακράτηση μετοχών της εταιρίας στο 84,5%, εδώ.

Ύστερα από αυτήν την ανακοίνωση, αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ, η είδηση ότι η εταιρία σκοπεύει να βγει από το Χρηματιστήριο Αθήνας. Σημειώνεται ότι το 90% αποτελεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό για να βγει μία εταιρία από το Χρηματιστήριο, εδώ.

 

Από την πλευρά  μας, θεωρούμε απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, για πολλούς λόγους. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η διοίκηση, ενημέρωσε ότι ακολουθεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους € 27,3 εκατομμύρια το οποίο περιλαμβάνει μια νέα παραγωγική μονάδα και ένα υπερσύγχρονο κτίριο αποθήκευσης και διανομής. Ετοιμάζεται να εισέλθει στην κατηγορία του καφέ και στην αγορά της Ρουμανίας αναμένει μια αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 30%, εδώ. Όλες οι παραπάνω ενέργειες δημιουργούν θετικές προσδοκίες για την εταιρία -ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι δέχεται μια σοβαρή πίεση στα κόστη α’ και β΄υλών- και κατ΄επέκταση για την μετοχή.

 

Η εταιρία εισήλθε στο Χρηματιστήριο το έτος 1999. Οι κύριοι μέτοχοι δε μείωσαν το ποσοστό τους στην “έξαλλη” ανοδική φάση του 1999 και του 2000, όταν η τιμή της μετοχής είχε υπερβεί και τα € 24,0. Στη συνέχεια, είδαν τη μετοχή τους να καταρρέει μέχρι και τα € 0,50. Η εταιρία υπέστη όλα τα κόστη διατήρησης της μετοχής στο Χρηματιστήριο, σε όλη την άγονη περίοδο που προηγήθηκε. Σταδιακά, ξεπέρασε την ύφεση και σήμερα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και επέκτασης. Μπροστά μας βρίσκεται μία νέα ανοδική φάση της χρηματιστηριακής αγοράς. Η εταιρία μπορεί να αντλήσει κεφάλαια και η μετοχή να ανέβει σημαντικά περισσότερο. Στη φάση που ήδη έχουμε εισέλθει, θα δούμε τις εταιρίες να εισέρχονται στο Χρηματιστήριο και θα μειωθούν αυτές που εξέρχονται. Δε βλέπουμε το λόγο εξόδου της.

Αντίθετα, εκτιμούμε ότι ο βασικός μέτοχος θα επιχειρήσει διασπορά της μετοχής, σ’ αυτή τη φάση της ανάπτυξης, αφού θα έχει μία “ενδεχόμενη ιστορία επιτυχίας” για να συνοδέψει πακέτα μετοχών προς θεσμικούς ή μεγάλους ιδιώτες επενδυτές.

 

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά το α΄εξάμηνο του 2021, οι πωλήσεις ανήλθαν στα € 52,4 εκατ. έναντι € 47,9 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 9,4% και τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα € 1,9 εκατ. έναντι ζημιών € 283 χιλιάδων κατά το α’ εξάμηνο του 2020. Η εκτίμηση μας για το σύνολο του έτους, είναι ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 107 εκατ. πετυχαίνοντας αύξηση 9,9% και τα κέρδη θα φτάσουν τα € 3,2 εκατ. από € 878 χιλ. το 2020.

Η μετοχή από την αρχή του έτους μέχρι την 26/10/2021, σημειώνει απόδοση 52,7% και δεν διακρατάται από κανένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text