Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 234 | JUMBO: Αυξημένο μέρισμα παρά την αρνητική συγκυρία

JUMBO: Αυξημένο μέρισμα παρά την αρνητική συγκυρία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JUMBO: Αυξημένο μέρισμα παρά την αρνητική συγκυρία

 

 

 

 

JUMBO

 

Αυξημένο μέρισμα παρά την αρνητική συγκυρία

 

Ο Όμιλος Jumbo, στην πρόσφατη τακτική ανακοίνωσή του, για την πορεία των εργασιών και την κατάστασή του, αναφέρει ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και το κόστος των πρώτων υλών, ενέργειας και μεταφοράς αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Υπό αυτές τις συνθήκες επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της διοίκησης ότι το 2021 και το 2022 θα είναι, μετά το 2020, ακόμη δύο “χαμένες” χρονιές για τον Όμιλο, εδώ.

 

Κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του δεκαμήνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3%, στην Κύπρο αυξήθηκαν 10%, στην Ρουμανία αυξήθηκαν 17% και στην Βουλγαρία 6%, εδώ.

Παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις για τα μεγέθη του Ομίλου, παρατηρούμε ότι η διοίκηση χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται με μεγάλη προσοχή την λειτουργία τη εταιρίας, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να τηρεί όλα αυτά που είχε δηλώσει στο ξεκίνημα του έτους χωρίς καν να γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

 

Συγκεκριμένα, η Jumbo δεν μετέφερε το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και των μεταφορικών στις τιμές των προϊόντων επιλέγοντας ακόμα και την άρνηση επαναγοράς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων όταν κρινόταν ότι αυτές οι αγορές θα επιβαρύνουν των καταναλωτή.

Παρά την αρνητική συγκυρία, ο Όμιλος διένειμε μικτό μέρισμα ύψους € 0,47 ανά μετοχή (διανεμήθηκε τον Ιούλιο) και για το τελευταίο τρίμηνο του έτους αποφάσισε την διανομή μικτού μερίσματος ποσού € 0,3 ανά μετοχή το οποίο, αντί να διανεμηθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, όπως είχε αρχικά ορισθεί, θα δοθεί ολόκληρο με ημερομηνία καταβολής την 26 Νοεμβρίου.

 

Η εταιρία κατορθώνει να πετυχαίνει ικανοποιητική αύξηση των πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους. Με βάση τις εξελίξεις στις αγορές που δραστηριοποιείται, τα οικονομικά μεγέθη του α' εξαμήνου και την εξέλιξη της συγκυρίας, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε € 780 εκατομμύρια και τα κέρδη (μφ) σε € 172 εκατομμύρια.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα σημειώνει πτώση 8,2% έναντι αύξηση 11,2% του Γενικού Δείκτη.

 

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών εδώ.

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις εισηγμένων εταιριών,εδώ.

Επιστροφή στα περιεχόμενα,εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text