Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων. Μικρές οι απώλειες, πλην όμως, δημιουργούν προβληματισμό.

Πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων. Μικρές οι απώλειες, πλην όμως, δημιουργούν προβληματισμό.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρά την έκτη συνεχόμενη πτώση του Γενικού Δείκτη, οι συνολικές απώλειες των συνεδριάσεων αυτών είναι χαμηλές και αθροίζονται σε -1,22%, από την 8/11/2021, η οποία ήταν η τελευταία ανοδική συνεδρίαση με το Γενικό Δείκτη να κλείνει (εκείνη τη μέρα), στις 921,26 μονάδες.

 

Βέβαια, το γεγονός ότι οι απώλειες είναι σχετικά μικρές, δεν μειώνει την αρνητική εικόνα της αγοράς. Έξι πτωτικές συνεδριάσεις, είναι έξι πτωτικές συνεδριάσεις και δείχνουν αδυναμία.

 

Σήμερα, κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, διέσπασε ανοδικά τον ΚΜΟ-200 ημερών. Η διάσπαση είχει συμβεί στις 691,36 μονάδες. Από τότε (16/11/2020) μέχρι σήμερα, ο ΓΔ έχει κερδίσει 31,6%.

Η πετυχημένη διάσπαση (η οποία, για μας ήταν σήμα εισόδου με το 100% των κεφαλαίων μας στην αγορά) δείχνει και την ορθότητα στη λειτουργία του απόλυτου συστήματος.

 

Από την 16/11/2020 μέχρι και σήμερα, έχουν υπάρξει 249 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις. Οι 143 απ’ αυτές (57,4%) ήταν ανοδικές. Παράλληλα, από την αρχή του έτους, έχουν υπάρξει 217 συνεδριάσεις, από τις οποίες 120 (55,3%) ήταν ανοδικές και οι 97 ήταν πτωτικές. Η ανοδικότητα της αγοράς, σε επίπεδο στατιστικών, είναι εμφανής. Όμως, δεν είναι τόσο έντονη όσο θα θέλαμε, ή που θα μπορούσε να είναι. Εν τούτοις, δε μας προβληματίζει.

 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κάναμε μία αλλαγή στη σύνθεση του Χαρτοφυλακίου μας. Η αλλαγή αυτή έγινε στα πλαίσια της “στροφής” της στρατηγικής που ακολουθούμε, μετά την οποία, αποδεχθήκαμε ότι θα έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο πιο “επιθετικό”, με λίγο περισσότερες πράξεις, το οποίο θα στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης.

Έχουμε δει ότι, η διαφορά στην απόδοση του “απόλυτου συστήματος” σε σχέση με το Γενικό Δείκτη, κατά κύριο λόγο, επιτυγχάνεται από τα ορθά σήματα εξόδου και εισόδου στην αγορά και την, όσο το δυνατό καλύτερη, εκμετάλλευση των μεσομακροχρόνιων διακυμάνσεων του Γενικού Δείκτη. Στην επιτυχία αυτή, οφείλεται περίπου το 80% της διαφοράς που, μέσα στα χρόνια, πετυχαίνει ένα χαρτοφυλάκιο που κινείται με βάση το “απόλυτο σύστημα”, σε σχέση με το Γενικό Δείκτη.

 

Θέλουμε να μεταβάλλουμε αυτή τη σχέση και να βελτιώσουμε τη διαφορά που μπορούμε να πετύχουμε σε σχέση με το Γενικό Δείκτη, κατά τη διάρκεια παραμονής μας, εντός της αγοράς. Βέβαια, αυτό, όπως έχουμε αναφέρει, αναγκαστικά θα αυξήσει τον αριθμό των πράξεων και τον κίνδυνο του χαρτοφυλακίου μας.

 

Προχωρήσαμε στην αγορά των μετοχών της ΑΛΜΥ, σε τιμή € 2,10, για τους παρακάτω λόγους:

α) Η εταιρία, θα πετύχει σημαντικότατη αύξηση των μεγεθών της, τόσο για το 9μηνο του 2021, όσο και για το σύνολο της χρήσης. Εκτιμούμε ότι, οι πωλήσεις της, για το σύνολο του 2021, θα ξεπεράσουν τα € 295 εκατομμύρια, εμφανίζοντας αύξηση κατά 22,4% τουλάχιστον. Παράλληλα, τα κέρδη (μφ) θα κυμανθούν περί τα € 18,5 εκατομμύρια, δηλαδή αυξημένα κατά 100% σε σχέση με τη χρήση του 2020. Δείτε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας, εδώ (εκεί θα βρείτε και τα τελευταία οικονομικά δελτία).

β) Πρόκειται για μία σημαντική περίπτωση “πλήρους επαναφοράς” μιας μεγάλης εξαγωγικής εταιρίας, στην κανονικότητα που διεκόπη, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και του υψηλού δανεισμού, που δημιούργησε προβλήματα στο παρελθόν.

γ) Ο δανεισμός της εταιρίας δεν έχει μειωθεί πλήρως, σε επίπεδα που να τη θέτουν “εκτός κινδύνου”, πλην όμως, είναι χαμηλότερος σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως έχει ρυθμιστεί και εξυπηρετείται κανονικά.

δ) Η εταιρία έχει σχετικά χαμηλές συναλλαγές (μ.ο. όγκου κατά τις τελευταίες 52 εβδομάδες, 30.379 τεμάχια ημερησίως) και αξία συναλλαγών (μ.ο. τελευταίων 52 εβδομάδων, € 50.292. Το στοιχείο από μία άποψη, είναι αρνητικό, πλην όμως, επιτρέπει στη μετοχή να είναι περισσότερο “επιθετική”, κάτι που είναι επιθυμητό για μία εταιρία που αυξάνει τα οικονομικά της μεγέθη ταχύτατα, σε μία ανοδική φάση της αγοράς.

ε) Η μετοχή δεν κατέχεται από Αμοιβαία Κεφάλαια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε για τα χαρτοφυλάκια των Θεσμικών Επενδυτών στις 30/9/2021. Το στοιχείο αυτό είναι αρνητικό, όμως εκτιμούμε ότι θα μεταβληθεί στο επόμενο διάστημα, εφ’ όσον η εταιρία συνεχίσει την πορεία ανάκαμψής της.

 

Ο στόχος τιμής που θέτουμε για τη μετοχή είναι η περιοχή των € 2,60 έως € 3,00 για το διάστημα των επομένων 6 μηνών και με την προϋπόθεση ανόδου του Γενικού Δείκτη σε ποσοστό € 10% έως 15%.

 

Δυστυχώς, παρά την προσπάθεια που καταβάλαμε σήμερα για τη δημοσίευση των στοιχείων των διεθνών αγορών, τελικά δε τα καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι. Εκτιμούμε ότι αύριο (17/11/2021) θα μπορέσουμε να τα δημοσιεύσουμε.





Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text