Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ιστορικό ρεκόρ απόδοσης για το χαρτοφυλάκιο του "απόλυτου συστήματος": +79,03% από 26/2/2019

Ιστορικό ρεκόρ απόδοσης για το χαρτοφυλάκιο του "απόλυτου συστήματος": +79,03% από 26/2/2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η εξαιρετική αντίδραση της ΑΛΜΥ (+4,76%, κλείσιμο στα € 2,20), αλλά και της πρόσφατης επιλογής μας, ΜΟΤΟ (+8,56%, κλείσιμο στα € 2,03), επιβεβαιώνει την ορθότητα της αλλαγής της στρατηγικής που ακολουθήσαμε -και την οποία εξηγήσαμε αναλυτικά προς εσάς- κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Διανύουμε ανοδική φάση της αγοράς, κάτι που δικαιολογεί τις ταχύτερες (κερδοσκοπικές) κινήσεις και την αύξηση του κινδύνου στο χαρτοφυλάκιό μας. Παράλληλα βέβαια, μέσα από τη λειτουργία του “απόλυτου συστήματος”, είμαστε βέβαιοι ότι, ακόμη και αν κάτι “στραβώσει” ξαφνικά, θα έχουμε έγκαιρα το “σήμα εξόδου”, το οποίο βεβαίως θα ακολουθήσουμε.

 

Σήμερα, δύο χρόνια και 8,5 μήνες, μετά την έναρξη της λειτουργίας του χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος”, πετυχαίνουμε την καλύτερη ιστορική μας επίδοση, αφού αυτή φτάνει πλέον στο 79,03%, έναντι 33,65% απόδοσης του Γενικού Δείκτη. Δείτε τον πίνακα αποδόσεων, εδώ και τη διαγραμματική απεικόνιση της ημερήσιας εξέλιξης, εδώ.

 

Η ετησιοποιημένη απόδοση του χαρτοφυλακίου, φτάνει στο 23,84%. Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, αν κατορθώσουμε και διατηρήσουμε αυτή την απόδοση και στα επόμενα 12,25 χρόνια (τόσο χρειάζεται για να κλείσει μια δεκαπενταετία λειτουργίας του χαρτοφυλακίου μας), τότε το ποσό που θα έχουμε στο τέλος αυτής της περιόδου, θα είναι € 247.023. Σημειώνουμε ότι ξεκινήσαμε τη δημόσια λειτουργία (δηλαδή, σε δημόσια θέα) του Χαρτοφυλακίου, στις 26/2/20219, με ποσό € 10.000.

Σημειώνουμε πως, αν η επόμενη 10ετία κινηθεί ανοδικά, όπως άλλωστε υπολογίζουμε, τότε όντως, θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο του 23,8% ή μπορεί και να ανεβούμε παραπάνω. Πάντως, σε καμία περίπτωση δε θα καταγράψουμε ζημιές.

 

Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο των σταθερών μηνιαίων καταβολών € 200, στο ίδιο διάστημα, ενώ θα έχουμε καταβάλει συνολικά € 36.000 (15 χρόνια x 12 μήνες x € 200), αυτό θα αποτιμάται αρκετές δεκάδες  χιλιάδες ευρώ, πιο πάνω από το χαρτοφυλάκιο της εφ’ άπαξ καταβολής των € 10.000. Αυτή είναι η δύναμη του “ανατοκισμού” μέσα σε ένα ευρύ χρονικό διάστημα, αυτό επιθυμούμε να μεταδώσουμε προς εσάς και αυτός είναι ο σκοπός της λειτουργίας αυτών των σελίδων: Να “δείξει” σε ένα ευρύ κοινό, πώς να κερδίζει από το Χρηματιστήριο και πώς να προστατεύεται -μέσα από την πειθαρχία- από λάθη που κοστίζουν πολύ ακριβά.

Δείτε τον πίνακα σεναρίων της συνολικής απόδοσης ενός χαρτοφυλακίου, και τις αποδόσεις του σε επίπεδα ετησιοποιημένης απόδοσης μεταξύ 20,0% και 30,0%, εδώ.

 

Με τη σημερινή του άνοδο, ο Γενικός Δείκτης κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του 6ήμερου πτωτικού σερί. Βρίσκεται στις 917,87 μονάδες, έναντι 876,36 μονάδων του ΚΜΟ-200 ημερών. Η μεταξύ τους απόσταση βρίσκεται στο 4,52%, ενώ η κατεύθυνση (τροχιά) της καμπύλης του ΚΜΟ-200 παραμένει ανοδική και -όπως εξηγούσαμε και χθες- πολύ δύσκολα θα αλλάξει κατεύθυνση και μόνον εάν ο ΓΔ υποχωρήσει σημαντικά. Συνεπώς, δεν ανησυχούμε.

 

Επαναλαμβάνουμε ότι, ενώ οι τοποθετήσεις μας στην ΕΧΑΕ και την ΜΥΤΙΛ, έχουν έναν “στρατηγικό” και περισσότερο μακροχρόνιο χαρακτήρα, προς το παρόν τουλάχιστον, η θεώρησή μας στις ΜΟΤΟ και στην ΑΛΜΥ, είναι μεσοβραχυπρόθεσμη. Οι στόχοι τιμών είναι το εύρος € 2,60 έως € 3,00 για τη ΜΟΤΟ και € 3,00 έως € 3,20 για την ΑΛΜΥ. Εκτιμούμε ότι οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν εντός του 2023. Αν επιτευχθούν μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ορίζουμε, θα αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Πάντως, σε γενικές γραμμές ισχύει ότι, “δεν είμαστε ερωτευμένοι με καμία μετοχή του χαρτοφυλακίου μας”. Τις αγοράζουμε για να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Και έτσι, αυτές κρίνονται καθημερινά.

 

Μία πολύ σημαντική σημείωση: Τόσον εγώ, όσο και η εταιρία μου και οι συνεργάτες μου, έχουμε μετοχικά χαρτοφυλάκια και συνεπώς, αγοράζουμε και πουλάμε μετοχές. Διαβεβαιώνουμε όμως ότι, ουδέποτε αγοράζουμε (ή πουλάμε) μια μετοχή, πριν ή έστω την ημέρα που προαναγγέλουμε την αγορά της (ή την πώλησή της). Εάν πραγματοποιήσουμε πράξη αγοράς ή πώλησης, σε μετοχές που συμπεριλαμβάνουμε στο χαρτοφυλάκιό μας, αυτό θα γίνει, πάντα, τουλάχιστον μία μέρα μετά από τη σχετική αναφορά μας στις σελίδες αυτές. Δεν είναι μόνον ο νόμος που εμποδίζει τέτοιες πράξεις, αλλά κυρίως, η ηθική.

 

Μέχρι αύριο το πρωί, θα δημοσιευτεί συνοπτικός πίνακας αξιολόγησης (βελτίωσης ή επιδείνωσης) των βασικών οικονομικών μεγεθών των 18 εταιριών που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα 9μήνου, μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, θα δημοσιευτούν ορισμένοι πίνακες στατιστικών (που σήμερα δεν προβάλλονται κάπου) και οδηγίες χρήσης τους.

 

Η παρουσίαση των νέων σελίδων του διεθνών αγορών, αναβάλλεται για την ερχόμενη Δευτέρα. Επιμένουμε να μη δημοσιεύουμε κάτι, εφ’ όσον δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ποιότητά του, τη χρηστικότητά του για εσάς και την ικανότητά μας να το παράγουμε σε συνεχή βάση.

 

Επίσης, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, κάθε σεμιναρική ιντερνετική εκδήλωση. Δίνουμε προτεραιότητα στην προετοιμασία υλικού για την καλύτερη αντίληψη από εσάς, των όσων σήμερα παράγουμε, πριν προχωρήσουμε σε καινούργια.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text