Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | Κατά 50% μειώθηκαν οι επιβάτες στα λιμάνια της ΕΕ το 2020

Κατά 50% μειώθηκαν οι επιβάτες στα λιμάνια της ΕΕ το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κατά 50% μειώθηκαν οι επιβάτες στα λιμάνια της ΕΕ το 2020

Το 2020 ο συνολικός αριθμός των επιβατών που επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ήταν 231 εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα των αυστηρών προληπτικών μέτρων λόγω της πανδημίας της COVID-19, ο αριθμός αυτός είναι περίπου ο μισός συγκριτικά με το 2019 (419 εκατομμύρια επιβάτες).

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2020, τα 20 λιμάνια με τη μεγαλύτερη κίνηση στην ΕΕ, εξυπηρέτησαν περίπου το 36% του συνολικού αριθμού επιβατών. Το  λιμάνι της Μεσσήνης στην Ιταλία παρέμεινε το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της ΕΕ, με 7,7 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολούθησε το Ρέτζο Ντι Καλάμπρια (Ρήγιο της Καλαβριας) με 7,5 εκατ. επιβάτες.

Το λιμάνι στα Παλούκια της Σαλαμίνας και το Πέραμα με 5,7 εκατ. επιβάτες το καθένα και το λιμανι της Νάπολης στην Ιταλία με 5,3 εκατ. επιβάτες συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των λιμένων με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση και ακολουθούν το λιμάνι του Ελσίνκι στην Φινλανδία με 4,7 εκατ. επιβάτες και το λιμανι του Πειραιά με 4,3 εκατ.

 

 

Σύμφωνα με την Eurostat και τα τα 20 κορυφαία λιμάνια κατέγραψαν μεγάλη πτώση το 2020. Η μεγαλύτερη καταγράφηκε στο Καλαί στη Γαλλία (-61% σε σύγκριση με το 2019), πέφτοντας 7 θέσεις στην κατάταξη για το 2020. Ομοίως, το Ελσίνκι (Φινλανδία), ο Πειραιάς (Ελλάδα), το Ταλίν (Εσθονία), το Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) και το Χέλσινγκορ (Ελσινόρη, Δανία) κατέγραψαν μείωση στον αριθμό των επιβατών άνω του 50%, ενώ η χαμηλότερη μείωση κατεγράφη στο Πιομπίνο της Ιταλίας με -8,3%.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text