Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Θετικό σημάδι η σημερινή άνοδος - Η αγορά κινείται, έστω αργά, προς την μακροχρόνια ανοδική κατεύθυνσή της

Θετικό σημάδι η σημερινή άνοδος - Η αγορά κινείται, έστω αργά, προς την μακροχρόνια ανοδική κατεύθυνσή της

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετικό σημάδι η σημερινή άνοδος. Η αγορά δε δείχνει να έχει σοβαρά προβλήματα, πέραν των γνωστών και μόνιμων, τα οποία αναμένουμε να επιλυθούν με τον καιρό.

 

Ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 923,07 μονάδες (+0,57%), βρίσκεται μια ανάσα από τις 929,26 μονάδες, της 30/8/2021. Έχουμε εξηγήσει ότι, η διάσπαση αυτής της τιμής, θα δημιουργήσει νέο ανώτερο επίπεδο από την 29/1/2020. Ο δεύτερος “στόχος”, είναι η διάσπαση της τιμής των 948,64 μονάδων, της 24/1/2020, θα δημιουργήσει νέο ανώτερο επίπεδο 7 περίπου ετών (από το Δεκέμβριο του 2014) κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

 

Από την ειδησεογραφία αυτών των ημερών, φαίνεται ότι η χώρα θα ξεπεράσει το πρόβλημα της χρηματοδότησής της και για το 2022 (θα δημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο αύριο) και θα απομένει μόνον η αναβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων, για να θεωρήσουμε ότι, τα πράγματα πηγαίνουν, δεδομένων των συνθηκών και των μεγεθών, στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα κινούνται αργά. Όμως, είναι πλέον εμφανές σε όλους, κάτι για το οποίο επιμένουμε από την πρώτη στιγμή της επανέκδοσης του περιοδικού μας (Μάιος 2018), ότι δηλαδή, έχουμε εισέλθει σε έναν μακροχρόνιο ανοδικό κύκλο. Ο κύκλος αυτός έχει διάρκεια αρκετά χρόνια. Κάνουμε υπομονή και στο μεταξύ προσπαθούμε να κερδίσουμε, από τις μικρές διακυμάνσεις και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των μετοχών.

 

Μετά το σημερινό κλείσιμο, ο ΓΔ (923,07 μονάδες), απέχει από τον ΚΜΟ-200 (877,23 μονάδες), κατά 4,97%. Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ανεβαίνει με ρυθμο 0,87 μονάδες ανά ημέρα και η κλίση του είναι ανοδική. Ουδείς φόβος για “σήμα πωλήσεων” και ουδείς φόβος να υπάρξει κάτι που να προκαλεί κινδύνους -εξαιρούνται βέβαια ξαφνικά και μη προβλέψιμες εσωτερικές ή διεθνείς εξελίξεις.

 

Στα αποτελέσματα 9μήνου που έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί, δε διακρίνουμε κάτι που να μας εκπλήξει, είτε αρνητικά, είτε θετικά και το οποίο να βρίσκεται έξω από τις προβλέψεις μας. Σύντομος σχολιασμός και μικρές αναπροσαρμογές στις προβλέψεις μας, θα δημοσιευθούν στο τεύχος Δεκεμβρίου (8/12/2021). Βέβαια, όπως κάνουμε κατά τους τελευταίους μήνες, ένα μεγάλο τμήμα της ύλης αυτής, θα “προδημοσιευθεί”.

Εφ’ όσον υπάρξει κάτι “ανατρεπτικό”, θα υπάρξει άμεσος σχολιασμός και ενημέρωσή σας.

 

Ένας πρώτος και σύντομος (αλλά πολύ χρήσιμος, όπως διαπιστώσαμε από τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου) πίνακας αξιολόγησης, δημοσιεύεται, εδώ.

 

Στα πλαίσια των αλλαγών που κάνουμε στη λειτουργία του περιοδικού και των συνδρομητικών σελίδων, θέλουμε να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβασή σας σε μια σειρά πολύ χρήσιμων στατιστικών, τα  οποία διαπιστώνουμε ότι δε χρησιμοποιούνται όσο θα έπρεπε.

Τα στατιστικά αυτά είναι τα εξής:

 

Βασικά στατιστικά στοιχεία μετοχών - εταιριών
Ημερήσιο Δελτίο Τιμών Χρηματιστηρίου Αθήνας Σύνδεσμος
Στατιστικά στοιχεία Τιμών - Συναλλαγών (τμχ) - Αξίας - Πράξεων Σύνδεσμος
Μετοχές: Καθημερινά στατιστικά στοιχεία επί τιμών και συναλλαγών Σύνδεσμος
Συγκεντρωτικός πίνακας προβλέψεων και σχέσεων Ρ/Ε Σύνδεσμος
Πωλήσεις και κέρδη χρήσης 2020 - Προβλέψεις πωλήσεων και κερδών 2021 Σύνδεσμος
Πίνακας προβλέψεων και αξιολογήσεων για κάθε εταιρία Σύνδεσμος
Συγκεντρωτικός ισολογισμός συνόλου εισηγμένων (2015 έως α' εξάμ. 2021) Σύνδεσμος

 

Από αύριο, ο πίνακας αυτός θα υπάρχει μόνιμα σε κάθε καθημερινό Δελτίο του Απόλυτου Συστήματος, ενώ θα εμπλουτιστεί με περισσότερα στατιστικά και συνδέσμους. Η επεξήγηση της σημασίας του κάθε στατιστικού, θα αναλυθεί σε οδηγό που αυτές τις μέρες συγγράφεται και ο οποίος θα κυκλοφορήσει πριν από το επόμενο τεύχος.




Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text