Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σ.Κοκκόλης (CFO ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ): Είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Σ.Κοκκόλης (CFO ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ): Είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σ.Κοκκόλης (CFO ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ): Είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απευθύνει μέσω του Liberal Markets ο CFO της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Σπύρος Κοκκόλης. Ο οικονομικός διευθυντής, μίας από τις κορυφαίες βιομηχανίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Δηλώνει πως «οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα» και ζητά μεγαλύτερη στήριξη στη βιομηχανία προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση». Παράλληλα σημειώνει πως οι επενδύσεις της εταιρείας «δύσκολα θα πέσουν κάτω από 100 εκατ. ευρώ κατ 'έτος την επόμενη τριετία , ιδιαίτερα με τέτοιες συνθήκες ισχυρής ζήτησης».

Αναφερόμενος στο επενδυτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα, ο κ. Κοκκόλης τόνισε πως «είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα». Ο ίδιος προσθέτει πως «έχουμε ένα αρκετά υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο μπορεί να μην υπάρχει σε άλλες χώρες. Οι συνθήκες στην αγορά είναι πλέον καλές και υπάρχουν προγράμματα που υποστηρίζουν τις επενδύσεις». Δεν είναι όμως μόνο οι επενδύσεις, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ αναφέρει πως η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αντιπροσωπεύει το 7,5% των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων στη χώρα μας. Η ετήσια αξία παραγωγής της εταιρείας στην Ελλάδα το διάστημα 2018-2020 άγγιξε το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η προστιθέμενη αξία που παράγεται είναι άνω των 200 εκατ. ευρώ ετησίως. «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στις διεθνείς αγορές και να ανταγωνιστεί εταιρείες σε όλο τον κόσμο» σχολιάζει ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με ένα δυναμικό πρόγραμμα επενδύσεων, με τον βασικό του άξονα ύψους 100 εκατ. ευρώ την περίοδο 2021-2022 αναμένεται να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε πάνω από 500 χιλ. τόνους ετησίως στον τομέα έλασης αλουμινίου. Σχετικά με τον επενδυτικό σχεδιασμό του ομίλου σε βάθος τριετίας, ο Σπύρος Κοκκόλης επισημαίνει πως « η βιομηχανία για να αναπτυχθεί πρέπει να κάνει επενδύσεις».

Κάτι που είναι λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως τα προηγούμενα έτη, οι βασικές επενδύσεις «συντήρησης» του εξοπλισμού της εταιρείας ήταν ύψους 40-50 εκατ. ευρώ το έτος και ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Ο λόγος πίσω από την ανάπτυξη της εταιρείας δεν είναι άλλος από τη ζήτηση που έχουν τα προϊόντα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς ανταποκρίνονται στα mega trends της αγοράς. «Η ηλεκτροκίνηση, η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση δημιουργούν αυξημένη ζήτηση στα προϊόντα μας» αναφέρει ο CFO της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Σχετικά με τη βιομηχανία στη χώρα μας, ο κ.Κοκκόλης τονίζει πως «γίνονται βήματα για τη στήριξη του κλάδου. Όμως υπάρχουν περιθώρια για νέες πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά εργαλεία. Μόνο έτσι θα ενισχυθεί ο επενδυτικός σχεδιασμός των βιομηχανιών» και υπογραμμίζει πως «δεν γίνεται να στηρίζεται η οικονομία μόνο στις υπηρεσίες και στον τουρισμό».

Τέλος, σχολιάζοντας το μέγα ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των τιμών ενέργειας, ο CFO της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ επισημαίνει: «Ελπίζω πως δεν θα διαρκέσει η κρίση. Το βασικό ζήτημα είναι το φυσικό αέριο, το οποίο έχει συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα καύσιμα. Λέγεται πως μετά την άνοιξη του 2022 θα βελτιωθεί η εικόνα στην αγορά».

 

Πηγή:Liberal.gr

 

Πηγή:Liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text