Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2021-2022

Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2021-2022

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2021-2022

H Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge», σε συνεργασία με το CFA Institute. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, διαδικτυακά μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας Zoom και δια ζώσης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές. Οι ομάδες φοιτητών που συμμετέχουν θα διαγωνιστούν σε δυο τομείς: (α) στη συγγραφή μιας έκθεσης ανάλυσης και (β) στην παρουσίαση της ανάλυσης και της επενδυτικής τους πρότασης σε κριτική επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων, κατόχους του επαγγελματικού τίτλου CFA.

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό θα κληθούν να αναλύσουν την εταιρεία «Παπουτσάνης ΑΒΕΕ», την πρώτη εταιρεία παραγωγής σαπουνιού στην Ελλάδα με ιστορία άνω των 150 ετών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία με διεθνή προσανατολισμό και με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν φέτος 10 ομάδες από τα ακόλουθα εννέα (9) Πανεπιστήμια, δείχνοντας την πανελλήνια ανανγωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία του CFA Institute Research Challenge:

  • ALBA Graduate Business School
  • Deree – The American College of Greece
  • International Hellenic University
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2 ομάδες)
  • Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στις 9 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η επίσημη έναρξη του CFA Institute Research Challenge. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA, Βιολέτα Σπυροπούλου, και η Ελένη Φίλος, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και παρουσίασαν τα οφέλη, τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού. Ακολούθησε παρουσίαση της υπό ανάλυση εταιρείας προς τα διαγωνιζόμενα πανεπιστήμια από τον Μενέλαο Τασόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο της «Παπουτσάνης ΑΒΕΕ» και την Μαίρη Ισκαλατιάν, Οικονομική Διευθυντήρια της εταιρείας.

Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 26 Φεβρουαρίου 2022. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα συμμετάσχει στον τελικό της περιοχής Νότιας Ευρώπης, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από πανεπιστήμια της Ισπανίας, Ισραήλ, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Τουρκίας με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 17 Μαΐου 2022. Επιπλέον, δυο μέλη από την ελληνική νικήτρια ομάδα θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στην Eurobank Equities με αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Ως Χρυσοί Χορηγοί του ελληνικού σκέλους του φετινού διαγωνισμού, οι εταιρείες EY Ελλάδος και Grant Thornton θα παρευρεθούν με τους εκπροσώπους τους στον δια ζώσης τελικό στις 26 Φεβρουαρίου 2022, όπου οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εταιρείες και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρουν σε φοιτητές, πτυχιούχους και στελέχη.

H Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA μέσω αυτού του τρίπτυχου συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες στο είδος τους στην Ελλάδα (EY Ελλάδος, Grant Thornton, Eurobank Equities) συμβάλει τόσο στην ανάδειξη του υψηλού επιπέδου του έμψυχου φοιτητικού δυναμικού της χώρας προσφέροντας παράλληλα μια πολύ καλή ευκαιρία διασύνδεσής του με την επαγγελματική αγορά, βοηθώντας στη στήριξη της νέας γενιάς, καθώς και στην προβολή της σημασίας της πιστοποίησης του CFA προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text