Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΚΤΩΡ: Μειοδότης σε έργο 14,3 εκατ. ευρώ η ΤΟΜΗ

ΑΚΤΩΡ: Μειοδότης σε έργο 14,3 εκατ. ευρώ η ΤΟΜΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΚΤΩΡ: Μειοδότης σε έργο 14,3 εκατ. ευρώ η ΤΟΜΗ

Μειοδότης σε έργο προϋπολογισμού 14,3 εκατ. ευρώ αναδείχτηκε η ΤΟΜΗ, θυγατρική της ΑΚΤΩΡ.

Το έργο αφορά την ανακατασκευή του υφιστάμενου τμήματος της Εθνικής Οδού Τρίκαλα – Πύλη. Η αφετηρία του έργου βρίσκεται στην σύνδεση της Ε.Ο. με τον περιφερειακό δακτύλιο Τρικάλων και το πέρας του στον κόμβο του Δροσερού. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κύριας αρτηρίας,  την κατασκευή γέφυρας στον Πηνειό για την διέλευση των δύο ανεξάρτητων κλάδων της αρτηρίας, την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη θέση Καραβόπορου και την κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά και αριστερά της κύριας αρτηρίας.

Πρόκειται για το έργο που ολοκληρώνει ουσιαστικά την Ε.Ο. Τρικάλων-Πύλης από τον κυκλικό κόμβο του Μύλου Τσαγκάδα έως τη γέφυρα του Καραβόπορου.  Με το έργο αυτό, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία, ολοκληρώνεται ένας σύγχρονος ασφαλής αυτοκινητόδρομος 36 χλμ. με νέα γέφυρα, κύριας και παράπλευρης αρτηρίας συνολικού προϋπολογισμού 64,8 εκατ. ευρώ.

"Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνουμε το οδικό τμήμα από τον περιφερειακό δακτύλιο Τρικάλων έως την παράκαμψη της Πύλης. Παράλληλα, με την κατασκευή παράπλευρων οδών διπλής κατεύθυνσης εξασφαλίζεται η άνετη και ομαλή επικοινωνία και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και περιοχών. Αποτελεί ένα σημαντικό έργο καθώς επιτυγχάνεται η ασφαλής οδική σύνδεση της πόλης των Τρικάλων με την Πύλη. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της οικονομικής ανάπτυξης της περιφέρειας μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της υπαίθρου βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους, καθώς και εκείνοι έχουν δικαίωμα στη ζωή" υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στις παράπλευρες οδούς, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή πεζοδρομίων θα ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ με κατάλληλη διαμόρφωση των κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) των πεζοδρομίων και εξασφάλιση του ελάχιστου ελεύθερου εμποδίων πλάτους 1,50m. Σημειώνεται ότι η περιοχή στην οποία χωροθετείται το έργο είναι εκτός πόλεων και οικισμών.

 

Ελένη Μπότα

Πηγή : capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text