Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Κομισιόν: Νέα μέτρα στο τραπέζι για τα αεροπορικά ταξίδια

Κομισιόν: Νέα μέτρα στο τραπέζι για τα αεροπορικά ταξίδια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κομισιόν: Νέα μέτρα στο τραπέζι για τα αεροπορικά ταξίδια

Συζητήσεις σχετικά με την αναβάθμιση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την αλλαγή στην προσέγγιση της Ένωσης στις αερομεταφορές πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν.

«Οφείλουμε να αποφύγουμε τον κατακερματισμό», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα, τονίζοντας ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι το κοινό σημείο συντονισμού σε ολόκληρο το μπλοκ.

Ενόσω η Γηραιά Ήπειρος αντιμετωπίζει αδιαμφισβήτητα πλέον το νέο κύμα της πανδημίας, η Κομισιόν ετοιμάζεται να αλλάει τους ταξιδιωτικούς κανόνες αυτή την εβδομάδα. Όπως επιβεβαίωσε η Σ. Κυριακίδου, οι νέοι κανόνες «θα προβθήσουν και θα αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, το οποίο φέρουν πλέον οι ταξιδιώτες».

Οι προτάσεις θα υποβληθούν προς εξέταση την Τετάρτη και θα περιλαμβάνουν σχετικές συστάσεις για τα ταξίδια αναψυχής μεταξύ Ε.Ε. και τρίτων χωρών.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για περιορισμό των ταξιδιών αναψυχής. Ωστόσο, το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown σε χώρες της Ευρώπης ενδέχεται να επηρεάσουν τα ταξίδια των εμβολιασμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συντονισμένη αντίδραση απέναντι στα αυξανόμενα κρούσματα. Σίγουρα η πιο έντονη αντίδραση έχει σημειωθεί στην Αυστρία, στην οποία επιβλήθηκε εκ νέου lockdown με πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ για όσους αρνηθούν τον εμβολιασμό, εφόσον καταστεί υποχρεωτικός το 2022.

Παράλληλα, η Γερμανία αναγκάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, χωρίς να αποκλείει τη λήψη καθολικών μέτρων.

 

Πηγή: Bloomberg

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text