Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Delivery – H τουρκική Getir εξαγόρασε τη βρετανική Weezy

Delivery – H τουρκική Getir εξαγόρασε τη βρετανική Weezy

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Delivery – H τουρκική Getir εξαγόρασε τη βρετανική Weezy

Η τουρκική εταιρεία διανομής ειδών παντοπωλείου Getir υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής ανταγωνίστριας εταιρείας Weezy, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, σε μια ακόμα σημαντική επιχειρηματική κίνηση στον κλάδο αυτό της τουρκικής οικονομίας που συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Η Getir δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από το 2021 έχει έντονη παρουσία στη Βρετανία, και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο και σε συνολικά 15 πόλεις της χώρας ανάμεσά τους το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

Η πανδημία έχει τροφοδοτήσει τη ζήτηση για επιχειρήσεις παράδοσης τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, αλλά πολλές από αυτές εξακολουθούν να χάνουν χρήματα καθώς επιδιώκουν να αποκτήσουν μερίδιο αγοράς, υλοποιώντας διάφορες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Στην πιο πρόσφατη, η αμερικανική εταιρεία DoorDash ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι αγόρασε την ανταγωνίστρια εταιρεία Wolt –που δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά- με έδρα τη Φινλανδία, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς η εταιρεία από τις ΗΠΑ επεκτείνεται στην Ευρώπη.

Η Getir προσέλκυσε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε τρεις διαδοχικούς γύρους χρηματοδότησης φέτος, ανεβάζοντας την αποτίμησή της σε περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή:OT

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text