Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Samsung: Το Τέξας επέλεξε για το εργοστάσιο ημιαγωγών αξίας 17 δισ. δολαρίων

Samsung: Το Τέξας επέλεξε για το εργοστάσιο ημιαγωγών αξίας 17 δισ. δολαρίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Samsung: Το Τέξας επέλεξε για το εργοστάσιο ημιαγωγών αξίας 17 δισ. δολαρίων

Η πόλη Τέιλορ στην πολιτεία του Τέιλορ είναι αυτή στην οποία αποφάσισε η Samsung να κατασκευάσει το εργοστάσιο παρασκευής ημιαγωγών υψηλής τεχνολογίας, εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στα δίκτυα 5G και σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η επένδυση αυτή θα φθάσει στο ποσό των 17 δισ. δολαρίων, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής τεχνολογικής εταιρείας, θα δημιουργηθούν 2.000 νέες θέσεις εργασίας με αντικείμενο την υψηλή τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας η οποία είναι προγραμματισμένη για το α΄ εξάμηνο του ερχόμενου έτους, θα δημιουργηθούν ανάγκες για 6.500 θέσεις εργασίας όπως ανέφερε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Η Samsung εξέταζε και περιοχές στην Αριζόνα και στη Νέα Υόρκη, ωστόσο όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της εντέλει επέλεξε το Τέιλορ, καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές, έχει τη στήριξη της τοπικής κυβέρνησης και βρίσκεται σχετικά κοντά στην άλλη μονάδα που διαθέτει στο Όστιν επίσης στην πολιτεία του Τέξας (περί των 45 χιλιομέτρων είναι η απόσταση).

Η κίνηση αυτή της εταιρείας, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία καταγράφεται έλλειψη σε ημιαγωγούς σε ολόκληρο τον κόσμο και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει χαρακτηρίσει τον εν λόγω κλάδο ως πεδίο στρατηγικού ανταγωνισμού με την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό η Ουάσιγκτον έχει δεσμευθεί για δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγή ημιαγωγών.

«Η διασφάλιση των αλυσίδων εφοδιασμού αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον πρόεδρος Μπάιντεν και την κυβέρνησή του», ανέφεραν σε από κοινού δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της Samsung, ο Τζέικ Σάλιβαν Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και ο Μπράιαν Ντις, Διευθυντής του Αμερικανικού Οικονομικού Συμβουλίου.

«Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο και θα αναζητούμε κάθε οδό για να επενδύσουμε στις κατασκευές και την τεχνολογία που αποτελούν πηγές για την ισχύ μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: moneyreview.gr με πληφοφορίες από Reuters

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text