Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ο ΓΔ σε απόσταση 1,07% από τον ΚΜΟ-200. Εκτιμούμε ότι δε θα συμβεί κάτι αρνητικό

Ο ΓΔ σε απόσταση 1,07% από τον ΚΜΟ-200. Εκτιμούμε ότι δε θα συμβεί κάτι αρνητικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή πτώση της αγοράς είναι ένα αρνητικό στοιχείο, το οποίο όμως -επιμένουμε- δε θα πρέπει να μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Προήλθε από το εξωτερικό και από το γενικότερο αρνητικό -για υγειονομικούς λόγους- περιβάλλον των ημερών.

Το ενδοημερήσιο “γύρισμα” της Wall Street (είχε ανοίξει πτωτικά, αλλά βελτιώνεται σταδιακά) ίσως επιδράσει θετικά στις ευρωπαϊκές αγορές αύριο.

 

Η πτώση του Γενικού Δείκτη στις 889,58 μονάδες, συνιστά το δεύτερο συνεχόμενο “χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών” και τον φέρνει πολύ κοντά σε “διάσπαση” του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών. Μετά τη δεύτερη τροποποίηση του συστήματος (εδώ), αυτό δε μας επηρεάζει ιδιαίτερα, όμως αν συμβεί, θα είναι κάτι αρνητικό και θα επιδράσει στην ευρύτερη ψυχολογία της αγοράς.

Η απόσταση μεταξύ του ΓΔ και του ΚΜΟ-200 ημερών, είναι μόλις 1,07%, ενώ ο ΚΜΟ-200 ανεβαίνει με ρυθμό 0,64 μονάδες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι, αν αύριο υπάρξει πτώση στην αγορά μεγαλύτερη του -1%, θα υπάρξει πτωτική διάσπαση.

 

Η τάση της καμπύλης του ΚΜΟ-200, όπως φαίνεται και από το τελευταίο διάγραμμα του ημερήσιο δελτίου (καμπύλη με πορτοκαλί χρώμα), παραμένει ανοδική. Όπως έχουμε δηλώσει, θα ρευστοποιήσουμε εφ’ όσον αυτή γίνει πτωτική.

 

Εκτιμούμε όμως, ότι, τίποτα “κακό” δε θα συμβεί. Στον οικονομικό τομέα, που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, δε διαφαίνεται κάτι άμεσα αρνητικό, που θα μπορούσε να επηρεάσει, τόσο πολύ, την ψυχολογία της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Διαβάστε άλλο σημερινό άρθρο του κ. Γιάννη Σιάτρα: Η παρακολούθηση μιας μετοχής, μέσα από τους στατιστικούς πίνακες - Η περίπτωση της ΑΛΜΥ (εδώ).

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text