Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | CVC – Αλλάζει την εταιρική δομή της Vivartia

CVC – Αλλάζει την εταιρική δομή της Vivartia

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
CVC – Αλλάζει την εταιρική δομή της Vivartia

Οκτώ μήνες μετά την απόκτηση της Vivartia, το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners προχωρά στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της.

Σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Vivartia ένα από τα θέματα της οποίας ήταν η σύσταση τριών εταιρειών δια της εισφοράς σε είδος υφιστάμενων συμμετοχών της εταιρείας, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, συστάθηκαν οι μονοπρόσωπες ανώνυμες εταιρείες Frozen Holdings, Dairy Holdings και Food and Services Ηoldings.

Η Frozen Holdings αντιπροσωπεύει τον κλάδο των κατεψυγμένων και συστάθηκε με εισφορά σε είδος του συνόλου των μετοχών της «Μπάρμπα Στάθης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία» για την κάλυψη του μετοχικού της κεφαλαίου, που ορίστηκε σε 191,756 εκατ. ευρώ.

Η Dairy Holdings στον κλάδο των γαλακτοκομικών συστάθηκε με εισφορά σε είδος του συνόλου των μετοχών της «Δέλτα Τρόφιμα Μονοπρόσωπη Α.Ε.» για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της, που ορίστηκε σε 252,715 εκατ. ευρώ.

Και η σύσταση της Food and Services Holdings στον κλάδο της εστίασης πραγματοποιήθηκε με την εισφορά σε είδος του συνόλου των μετοχών των 100% θυγατρικών Everest A.E. (Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων) και Goody’s Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών Εστίασης) για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της συσταθείσας, που ορίστηκε σε 82,787 εκατ. ευρώ.

Η αποτίμηση

Στόχος είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ομίλου μέσω της εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών και της δημιουργία οικονομιών κλίμακος.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης αποτίμησης την οποία έκανε η PKF Eυρωελεγκτική, το 100% των μετοχών της Μπάρμπα Στάθης, υπολογίστηκε μεταξύ 173,1 εκατ. ευρώ και 213,4 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 191,8 εκατ. ευρώ).

Για το 100% της Δέλτα Τρόφιμα ήταν μεταξύ 234,1 εκατ. ευρώ και 274 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 252,7 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος αξιών για το 100% των μετοχών της Everest υπολογίστηκε μεταξύ 34,3 και 42,7 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 38,2 εκατ. ευρώ). Για την Goody’s A.E. η αποτίμηση ήταν μεταξύ 40 και 49,7 εκατ. ευρώ (μέση τιμή 44,6 εκατ. ευρώ).

Ποιοι απαρτίζουν το Δ.Σ.

Και στις τρεις εταιρείες το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Παναγιώτης Θρουβάλας (πρόεδρος), Αθανάσιος Παπανικολάου (αντιπρόεδρος) και Σπύρος Παπαγιάννης (μέλος).

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Θρουβάλας είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Vivartia Συμμετοχών, ο Θανάσης Παπανικολάου αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Σπύρος Παπαγιάννης οικονομικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ.

Δάνειο από τη μητρική

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση της Vivartia που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, υπεγράφη με τη μητρική Venetiko Holdings (CVC Capital Partners) κοινό μη εξασφαλισμένο ομολογιακό δάνειο μέχρι του ποσού των 570.000 ευρώ.

Το ποσό του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή από την εταιρεία του τέλους υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού το οποίο απαιτείται για τη σύσταση των τριών νέων θυγατρικών της, Frozen Holdings, Dairy Holdings και Food and Services Ηoldings.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Venetiko Holdings M.A.E. συστάθηκε στις 23 Μαρτίου 2021 στην Ελλάδα και ελέγχεται εμμέσως από τη CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. μέσω ορισμένων κεφαλαίων.

H Venetiko Holdings κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας Vivartia Συμμετοχών, η οποία είναι επικεφαλής του ομίλου Vivartia.

Προηγήθηκε η συγχώνευση στην εστίαση

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν είχε αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών Everest, La Pasteria και Evercat κάτω από την «ομπρέλα» της Goody’s.

Όπως σημειωνόταν, στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού σήματος, το οποίο θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί αποδοτικότερα και με μεγαλύτερη ευελιξία τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες και να πετύχει καλύτερους όρους συνεργασίας στον ευρύτερο χώρο των υπηρεσιών εστίασης.

Ξανθή Γούναρη

 

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text