Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Motor Oil: Ισχυρό comeback της ελληνικής αγοράς καυσίμων

Motor Oil: Ισχυρό comeback της ελληνικής αγοράς καυσίμων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Motor Oil: Ισχυρό comeback της ελληνικής αγοράς καυσίμων

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά για το τρίμηνο που πέρασε ήταν η συνέπεια και η επιμονή, όπως ανέφερε η διοίκηση της ΜΟΗ παρουσιάζοντας στους αναλυτές τα αποτελέσματα του γ τριμήνου και του εννεαμήνου για τον όμιλο.

Κατά το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε βελτιωμένη κερδοφορία, ομαλοποίηση της βιομηχανικής δραστηριότητας αλλά και άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ του κόστους ενέργειας.

Η διοίκηση της ΜΟΗ τόνισε ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς, η οποία έχει φτάσει κοντά στα επίπεδα του 2019 και έκανε λόγο για ισχυρό comeback της εγχώριας ζήτησης, που οδήγησε τις εγχὠριες πωλήσεις στις 664 χιλιάδες μετρικούς τόνους. Έτσι το προηγούμενο τρίμηνο είναι το ισχυρότερο από τα τέλη του 2019.

Σε ό,τι αφορά στα υψηλά κόστη ενέργειας, όπως αποκάλυψε η διοίκηση, το διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων έχει πάψει από τις αρχές Οκτωβρίου να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και χρησιμοποιεί νάφθα και LPG.

Αναφορικά με τις επενδύσεις στις ΑΠΕ, αυτήν τη στιγμή ολοκληρώνεται η κατασκευή 84MW που θα οδηγήσει τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ σε λειτουργία στα 363MW ενώ το pipeline των έργων υπό ανάπτυξη ανέρχεται στα 650MW.

Αυτά εξετάζονται τα έργα που είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο και είναι τα πιο υποσχόμενα προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Τέλος, για το μέρισμα, η διοίκηση της ΜΟΗ ανέφερε ότι το 2021 είναι μια πολύ καλή χρήση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα δοθεί ένα καλό μέρισμα για τη χρήση, αν και σε σύγκριση με άλλες χρονιές ίσως να είναι πιο συντηρητικό με δεδομένο ότι ο όμιλος προέρχεται από μια κακή χρονιά.

 

Χάρης Φλουδόπουλος

Πηγή : capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text