Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Trade Estate: Οι στόχοι για την αυτονόμηση της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή

Trade Estate: Οι στόχοι για την αυτονόμηση της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Trade Estate: Οι στόχοι για την αυτονόμηση της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή

Δημόσια εγγραφή για την είσοδο της στο ΧΑ μέσα στο 2022 προγραμματίζει η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, Trade Estate σύμφωνα με τη διοίκηση και τις αναφορές κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, κ. Β.Φουρλή η εισαγωγή της εταιρείας θα οδηγήσει σε μείωση του μετοχικού ποσοστού του ομίλου κάτω από το 50% στην Trade Estate, ωστόσο δεν έχει σύμφωνα με τον ίδιο αποφασιστεί προηγούμενο carve out μετοχών στους μετόχους της Φουρλής. Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΕΑΠ αποτελεί ξεχωριστή οντότητα, υπό της σκέπη της Φουρλής Συμμετοχών.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε ότι επιχειρησιακά η εταιρεία πρόκειται να αυτονομηθεί τα επόμενα χρόνια, αποκτώντας ακίνητα που δεν είναι ιδιοχρησιμοποιούμενα από τον όμιλο και τα λιανικά concepts που αναπτύσσει. Σήμερα σε ποσοστό 90% τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της ΑΕΕΑΠ απασχολούνται από ΙΚΕΑ, Intersport και τις αποθηκευτικές υποδομές του ομίλου. Η αξία του χαρτοφυλακίου της Trade Estate ανέρχεται στα 200 εκατ.ευρώ περίπου, ενώ έχει ήδη δρομολογήσει νέες επενδύσεις που θα ανεβάσουν το GAV στα 250 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου κατά τις πρόσφατες παρουσιάσεις αποτελεσμάτων, ο στόχος είναι σε βάθος διετίας η νέα ΑΕΕΑΠ να έχει διπλασιάσει την αξία αποτίμησης των ακινήτων της.

Υπενθυμίζεται ότι η Trade Estate έχει συμφωνήσει την απόκτηση έκτασης εντός του οικοπέδου στο Ελληνικό για τη δημιουργία ενός εμπορικού πόλου 30.000 τ.μ., τον οποίο θα εκμεταλλεύεται ο όμιλος.

Πέραν της παραπάνω εξέλιξης, η εταιρεία διεκδικεί επίσης το εμπορικό και ψυχαγωγικό πόλο Florida στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, έχοντας πλειοδοτήσει στο σχετικό διαγωνισμό του fund Pradera, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει κατακυρωθεί το ακίνητο. Ο εν λόγω εμπορικός πόλος είναι περίπου 30.000 τ.μ. με εκμεταλλεύσιμους χώρους περίπου 20.000 τ.μ. ενώ διαθέτει ως μισθωτές αλυσίδες όπως η Κωτσόβολος, JumboΜΠΕΛΑ +0,80%, AB Βασιλόπουλος,

Σημειώνεται πως η ΑΕΕΑΠ έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό κι επομένως διαθέτει την άνεση να υποστηρίξει την ανάπτυξή της μέσω δανεισμού, κάτι που επιβάλλεται άλλωστε για τη βελτίωση της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων.

 

Πέννυ Κούτρα

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text